Bloembakken bij Zorba de Griek moeten weg, onduidelijk is waarom

29-09-2023

HOORNGIDS HOORN | De fracties Hart van Hoorn en DRP hebben vandaag begrepen dat het college heeft besloten om per 1 januari 2024 de bloembakken te laten verwijderen bij een lokale ondernemer, Zorba de Griek, op het Kleine Noord. Hart van Hoorn en DRP zijn van mening dat deze bloembakken bijdragen aan de sfeer en gezelligheid van de stad.

De fracties willen graag weten waarom de gemeente heeft besloten om de bloembakken te laten verwijderen en of er klachten of bezwaren zijn ontvangen van bewoners of andere belanghebbenden. Ook vragen de fracties of er overleg is geweest tussen de gemeente en de betrokken ondernemers en of er alternatieve oplossingen zijn besproken.

Oplossing
De bloembakken dragen bij aan een gezellige sfeer voor met name de bezoekers van onze binnenstad. De fracties Hart van Hoorn en DRP roepen op tot dialoog en hoopt dat de gemeente bereid is om in gesprek te gaan met de betrokken ondernemers om tot een passende oplossing te komen die zowel de belangen van de ondernemers als de sfeer van de stad dient. De beide fracties hebben hierover vragen gesteld aan het college van B&W.

Zorba de Griek Zorba de Griek

Reacties
Reactie: (Frank Eggerding )
12-10-2023, 12:59
Ongelooflijk waar de gemeente mee bezig is, kom dagelijks in Hoorn, 26 jaar ondernemer geweest in Hoorn en zie al 4 jaar dat de stad aan het verloederen is, de ondernemer zet alles in om het toch nog gezellig te maken en dan krijg je dit, laten ze zich eens inzetten bij het verkeer dat fietsend in het winkelgebied vertoeft, zelfs fatbikes met een snelheid van zeker 35 km p.u. Het is echt niet normaal, kleine kinderen schrikken zich lam, en geen handhaving te bekennen, Gem. Hoorn. ,,Wordt wakker,,