Veel klachten via Buitenlijn naar Gemeente Hoorn

ingevoerd op 4-7-2006

Ruim 8.300 mensen maken jaarlijks gebruik van de Buitenlijn van de Gemeente Hoorn. Dit blijkt uit de cijfers over een vol jaar buitenlijn: van mei 2005, toen de Buitenlijn operationeel werd, tot en met april 2006. De inwoners van Hoorn weten de Buitenlijn goed te vinden. De Buitenlijn is een servicepunt voor alle meldingen, vragen en klachten over de openbare ruimte in Hoorn. Van kapotte bestrating en losliggende trottoirtegels tot overhangend groen, defecte straatverlichting, stukke speeltoestellen, vernielingen en straatkolken die niet goed doorstromen.

De inwoners van Hoorn kunnen rechtstreeks met de Buitenlijn bellen of hun klachten, meldingen, defectmeldingen en suggesties opgeven via een
meldingsformulier op deze website. Dat veel mensen daar gebruik van maken, blijkt uit het feit dat de Buitenlijn in het eerste volle jaar (van mei 2005 tot en met april 2006) in totaal 8.307 meldingen te verwerken kreeg. Omgerekend gaat het om een gemiddelde van bijna 700 meldingen per maand. Zelfs in de vakantiemaand augustus waren er nog 620 mensen die contact opnamen met de Buitenlijn. De Buitenlijn ging op 9 mei 2005 van start.

De aard van de meldingen is zeer divers. Het overgrote deel heeft betrekking op onderwerpen als openbare verlichting (23%), groenvoorzieningen (16%) verhardingen (16%), straatreiniging (15%), riolering (6%) en straatmeubilair (6%). Andere belangrijke maar net iets lager scorende onderwerpen zijn wijkzaken (3%), het gebruik van de openbare weg (2,6%), gladheidsbestrijding (2%), kadavers (bijna 2%), speelplaatsen (1,5%), watergangen (1,3%), parkeerexcessen (1%), kunstwerken, sportvelden, milieubeheer, vergunningen, kermis en markten (allemaal minder dan 1%).

Tevreden over afhandeling
Alle meldingen worden gedocumenteerd, zodat bij het centrale meldpunt een goed overzicht ontstaat van welke situaties zich waar in Hoorn voordoen. Bij nieuwe meldingen kunnen de medewerkers van de Buitenlijn daar hun voordeel mee doen. Voor inwoners die een melding doen, is het vooral handig dat zij maar één telefoonnummer (25 25 55) hoeven bellen of één digitaal formulier hoeven invullen. Een ander bijkomend voordeel is dat de bellers en mailers over de afhandeling van hun melding geïnformeerd worden in de vorm van een brief of mailtje. Uit een doorlopende enquête met antwoordkaartjes onder de gebruikers van de Buitenlijn blijkt dat 83% hier tevreden over is. Circa 90% is zeer te spreken over de bereikbaarheid van de Buitenlijn en tegen de 80% over de correcte en voortvarende afhandeling van de meldingen. Dat het ook mogelijk is om via de website www.hoorn.nl meldingen te doen, is niet algemeen bekend. Meer dan de helft weet niet dat die mogelijkheid er is.

Reacties
Reactie: (margreet van kleef)
30-12-2014, 07:55
Aan de volkerakweg naast de school aan de kant van het pleintje, is de prullen bak opgeblazen. Hoop dat u tijd heeft om het op te ruimen. Bedankt.

Reactie: (ria broers)
14-11-2013, 16:33
Op de hoek kolenbergstraat en florastraat is de eerste lantaarnpaal op de florastraat in westerblokker kapot. Dit is een drukbereden straat en nu onoverzichtelijk in het donker. Graag een reparatie. Bedankt

Reactie: (f.snel)
18-10-2009, 12:55
Ik wil langs deze weg even melden dat er bij mij vor de deur olie licht
Dat word verhoorzaakt door de auto van juniusstraat 8
Auto volgswagenbus blauw met rode band
W e hebben dat met al 2 maal gemeld maar blijf lekken,op alle plekken waar hij gaat staan
Hoop dat uw er wat aan doed
Ga maandag zelf op vakantie , maar mijn telf 0650203338

voorzitter Huurdersvereniging
junniusstraat E.O

f.snel

Reactie: (f.snel)
18-10-2009, 12:33
ik wil even melding maken dat er bij mij olie