Kinderlokker in Grote Waal actief

ingevoerd op 6-7-2006

Bewoners in de Hoornse wijk Grote Waal waarschuwen elkaar om alert te bleven op een kinderlokker. Het preventieteam van de wijk en de huurdersvereniging Sterflats roepen op om bij onraad de politie te bellen.
 
De zaak is openbaar geworden omdat het bestuur van de huurdersclub vindt dat zo’n waarschuwing op zijn plaats is.
In een brief aan alle huurders wordt verteld dat er onlangs een incident is geweest, waarbij een volwassen man kinderen probeerde te verleiden. Dat zou zich concentreren in het gebied rond de flats en de speeltuin langs de Astronautenweg.

(bron: NHD) 

Reacties
Reactie: (Laurie)
8-7-2006, 11:11
Nog maar even wat meer info: heb de reportage op RTV-NH gezien inclusief een foto (van de zijkant, half in beeld) van de dader welke is herkend door een paar kids die door hem zijn aangesproken. Het gaat om een flink oudere blanke man (rond de 60 jr. of ouder schat ik) in kaki-kleurig (beige) shirt met halflange mouwen, vermoedelijk een lichtblauwe spijkerbroek met riem en hij droeg een donker kaki-kleurige (bruin-groen) pet met klep. Op z’n linkerwang, redelijk dicht tegen het oor, zag ik een mogelijke ouderdamsvlek. Hij droeg een (linnen zo leek het) schoudertas, wit of tenminste heel licht van kleur. Ik kreeg de indruk van een oud-zeeman, maar dat is subjectief natuurlijk. Deze Foto schijnt in het winkelcentrum te hangen. Mogelijk is er nog een kinderlokker actief zo werd gezegd.

Overigens zouden bewakingscamera’s in de diverse wijken goede diensten kunnen bewijzen, dus niet alleen ín winkelcentra om o.a. winkeldieven te herkennen en in de kraag te vatten. Kinderlokkers moeten zo snel mogelijk opgespoord worden met gebruik van alle middelen die tegenwoordig voor handen zijn.

Reactie: (Laurie)
7-7-2006, 12:04
Kan zo maar zijn dat het om dezelfde persoon gaat die eerder in Marken is gezien en nog niet gepakt is, voor zover ik weet:

http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/waterland/article678675.ece

Best vaak zie je zulke berichten op bv RTV-NH, je kan je afvragen of er een stijging is waar te nemen. Zijn dat soort ’mensen’ vaker (of meer) actief, zijn dat reeds veroordeelden geweest voor dit deze feiten? Of wordt het nu sneller gesignaleerd én door de vele soorten media sneller publiek gemaakt? Ik zou dat wel eens willen weten. Hoe dan ook, het is in ieder geval zeer verontrustend. Met name speelgelegenheden zouden constant onder toezicht moeten staan.

Neighbour-watch in kinderrijke wijken zou ook hier niet misstaan zoals o.a. in Amerika en Australië. Ouders en huurders/kopers-verenigingen zouden best eens de handen ineen kunnen slaan en niet wachten totdat er werkelijk iets gebeurd.