Voor bewoners aan het Keern was het een donkere dag tijdens kerst

Op eerste kerstdag langdurige stroomstoring

HOORNGIDS HOORN | Voor bewoners aan het Keern was het dit jaar niet alleen maar ’donkere dagen voor kerst’, maar ook een donkere dag tijdens kerst. Een uren durende stroomstoring op eerste kerstdag zorgde voor ongemak. De ’echte’ kaarsen kwamen goed van pas.

De stroomstoring begon om 10.00 uur en heeft geduurd tot 18.30 uur. Aanvankelijk meldde Liander via de website dat de storing ’slechts’ tot 13.30 uur zou duren. Dat optimisme bleek veel te voorbarig. Ondertussen deed de cv ketel het niet meer, kwam er geen warm water meer uit de kraan, ontdooiden koelkasten en vrieskisten langzaam maar zeker, en was elektrisch- of inductiekoken er niet meer bij, waardoor kerstdiners in het water dreigden te vallen. Telefoons en tablets konden niet meer worden opgeladen en van pc’s bleven de schermen zwart. 

Medewerkers van Liander waren ondertussen naarstig op zoek naar de oorzaak van de storing. De natte weerelementen trotserend, waren zij druk bezig om te proberen de boel weer aan de praat te krijgen. Toen dat uiteindelijk om 18.30 uur lukte werd in menig huis een zucht van verlichting geslaakt. De telefoons konden weer worden opgeladen, de elektrische kaarsen gingen weer aan en de waskaarsen werden gedoofd. Het normale leven kon ’eindelijk’ weer worden voortgezet.

De oorzaak van de stroomstoring is vooralsnog niet bekend.

Liander Liander

Reacties
Reactie: (Co de Rood)
27-12-2023, 23:03
eindelijk een kerst zoals het bedoelt is zonder al die elektrische apparaten, lekke knus bij elkaar, deken over de beentjes en spelletjes spelen. wij wachten de babyboom wel weer af in september..