Woensdagmarkt: NK Ringsteken Hoorn

ingevoerd op 11-7-2006

Paardenliefhebbers kunnen woensdag 12 juli hun hart ophalen. Stichting Het Paard is actief met het ‘NK Ringsteken Hoorn’. Wie graag kijkt naar ringsteken, oude, authentieke en bijzondere rijtuigen, klederdrachten en paarden op hun Paasbest opgepoetst en opgetuigd mag dit evenement op de Gedempte Turfhaven niet missen.
Er wordt gestreden om de titel Nederlands Kampioen Ringsteken.

 
Vanaf 11.00 uur bindt een aantal gasten van Stichting Het Paard de onderlinge strijd aan om zoveel mogelijk punten te verzamelen met het VIP ringsteken. Tussen de middag worden de rijtuigen opgesteld op de Veemarkt waar nieuwsgierigen tekst en uitleg van de koetsier kunnen krijgen over zijn edele viervoeter(s) of de vaak eeuwenoude rijtuigen. Vanaf 13.00 uur is het tijd voor het echte werk, het ringsteekkampioenschap met tussendoor (rond 14.30 uur) de benoeming van de winnaars van rubrieken: Schoonst Geheel, Origineelste Aanspanning, Bestgaande paard en De Beste Wijze van Mennen. Rond 15.00 uur is het tijd voor de finale en daarna worden de winnaars op het parcours gehuldigd.

Programma (van 10.00 – 17.00 uur):
Antiek- en curiosamarkt:  Kleine Noord
Koopjesmarkt:   Grote Noord vanaf het Breed tot aan de Roode Steen
Mega Summergames:  Grote Noord vanaf de V&D tot aan de Roode Steen
 Invulling   Stadswandelingen, tattoo’s schminken, Van Gogh’s schilderen,       portretten schilderen, pannenkoeken bakken, megagames        (klimkussen, boardingvoetbal, luchtkussen, BMX-fietsen):
Ambachten/creatiefmarkt: Gouw en Nieuwstraat
Stadswandelingen   Gouw (vertrek vanaf de Hema elke 30 minuten)
Kunstmarkt:    Roode Steen
Westfries Museum  Aartje de Vrome komt portretknippen
Gedempte Turfhaven   NK Rinsteken Hoorn 

Volgende week: Platen en CD Beurs! Er kan al meegedaan worden aan de prijsvraag:
Er is ook altijd veel rock ‘n’ roll en jaren ’80 muziek te vinden. Kenners van die periode kunnen meedoen aan de prijsvraag: welke regionale popgroep uit de jaren tachtig staat er op deze foto?
Onder de goede inzenders wordt een Dropstyle platenbon van 20 euro verloot. Mail de oplossing vóór 18 juli naar info@dropstyle.com. De winnaar wordt op 19 juli bekend gemaakt in Dropstyle (Grote Oost 3 in Hoorn, telefoon 0