Onderwerpen commissievergadering 13 februari 2024

Commissie spreekt over oprichting bomenfonds voor bescherming van groen

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 13 februari 2024 vindt er om 20.00 uur een commissievergadering plaats in de raadszaal van het stadshuis. De commissie spreekt over een bomenfonds en over de marketing van Hoorn.

Bomenfonds opgericht

De commissie bespreekt het voorstel om een bomenfonds op te richten. Door zo’n fonds wordt het groen binnen de gemeente beter beschermd. Er wordt onder andere voorgesteld om het compensatiebedrag per boom te verhogen van €500,- naar €1.250,-.

Marketing van Hoorn

De gemeente werkt al een aantal jaar aan een marketingstrategie om de stad nog aantrekkelijker te maken. De commissie bespreekt de stappen voor 2024. Zo worden er plannen gemaakt voor een nieuwe campagne en wordt er een nieuwe website met evenementenkalender ontwikkeld. Ook de toeristische voetgangersbewegwijzering wordt vernieuwd. De commissie bespreekt deze nieuwe ontwikkelingen.

Uitbreiding opslag Westfries Archief

Het depot van het Westfries Archief is erg vol. Om ruimte te winnen wordt nu voorgesteld om vaste stellingen te vervangen door verrijdbare stellingen. De commissie wordt gevraagd om advies te geven over het voorstel en het bijbehorende kostenplaatje.

Volg de commissievergadering live of online 

Om 20:00 uur begint de commissievergadering in de raadszaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: klik_hier (https://hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/09872633-9396-4011-9071-c666c7eab05c).

Stadhuis Hoorn hoofdingang Stadhuis Hoorn hoofdingang