Gezocht: jonge theatertalenten met een mening

ingevoerd op 18-7-2006

Theatergroep Het Gezelschap zoekt jonge enthousiaste theatertalenten met een mening. Ben je tussen de 15 en 20 jaar en ben je gek op theatermaken en meedenken in processen, meld je dan aan voor het TRANSferium. In het TRANSferium zitten 3 jonge theaterdieren, 3 professionele theatermakers, een CKV-docent en afgevaardigden van Theatergroep Het Gezelschap. Gezamenlijk gaan zij het beleid en de inhoud bepalen van Jongerentheater TRANS! In 2 bijeenkomsten in september en oktober zal door deze theatrale denktank bepaald gaan worden wat TRANS! in de toekomst moet zijn en worden. Wat zijn de doelstellingen, voor wie maakt TRANS! theater en met wie gaat dat gebeuren. Het TRANSferium adviseert het bestuur van Het Gezelschap m.b.t. jongerentheater TRANS! en zorgt ervoor dat TRANS! de juiste theaterkoers kan varen.

TRANS!
Op zondag 21 januari 2007 zal TRANS! een gratis workshopdag organiseren waarin jongeren uit Hoorn kennis kunnen maken met alle kanten van het theatervak. In de Blauwe Schuit zal een theatermarkt verrijzen met o.a. workshops scènes schrijven, muziektheater, diverse dance en actperformances, film en licht/geluidontwerpen.

Naar aanleiding van dit weekend zal door TRANS! in 2007 een theaterproductie gemaakt gaan worden. In samenwerking met De Blauwe Schuit zullen daarnaast ook losse uitgebreidere workshops worden aangeboden die de verschillende kanten van het theatermaken toelichten.

Voordat TRANS! naar buiten komt met de workshops en de productiegroep, moet echter eerst een artistieke en inhoudelijke doelstelling worden bepaald. Dat kan alleen als ook jongeren zelf deelnemen aan deze discussie in het gevormde TRANSferium.

Theatergroep Het Gezelschap
Theatergroep Het Gezelschap uit Hoorn maakt het professionele en amateur-theatermakers mogelijk om met multidisciplinaire teams hoogwaardige voorstellingen te maken. Daarin vinden de elementen acteren, dramaturgie, choreografie, dans, muziek en (audio visuele)techniek, aparte locaties en amateurspelers elkaar. De voorstellingen zijn onder te verdelen in de vier stromingen: jongeren-, senioren-, locatietheater en nieuwe initiatieven.

Geïnteresseerden in het TRANSferium kunnen zich tot en met 21 augustus opgeven via een motivatiemail naar Suzan Vermeulen: info@kunstigcommuniceren.nl. Vertel in de mail wie je bent, waar je woont, hoe oud je bent en waarom je in theater geïnteresseerd bent. Graag horen we ook van je waarom je mee wilt praten. Er zullen 3 jongeren worden uitgenodigd om deel te nemen aan het TRANSferium. De vergaderingen vinden plaats op woensdag 13 september en 11 oktober.

Reacties
Reactie: (siman)
10-8-2006, 15:19
Echt leuk!! Waar kan je je inschrijven???