Politie zoekt getuigen van letselaanrijding

ingevoerd op 24-7-2006

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.55 uur raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding op de kruising van het Stationsplein-Stationsweg-Noorderveemarkt in Hoorn. Een 47-jarige vrouw uit Benningbroek reed over de Noorderveemarkt in de richting Stationsweg/Stationplein. Zij kon op de kruising doorrijden omdat verkeer verkeer van rechts moest wachten voor voetgangers die via een zebrapad overstaken. Een 26-jarige man uit Hoorn op een bromfiets stopte echter niet voor de overstekende voetgangers en reed de Noorderveemarkt op. Hier kwam hij in botsing met de auto. Het slachtoffer moest met beenletsel worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de technische staat van de bromfiets. Deze bleek bijna vier maal het toegestane vermogen te hebben. Ook droeg de bromfietser geen helm.
De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
 
 
 

Reacties
Reactie: (Laurie)
24-7-2006, 22:31
De controle op opgevoerde brommers mag wel eens opgeschroefd worden, onlangs was hier op hoorngids.nl ook al een onderwerp over.

Het is echt niet normaal hoe hard ze door Risdam scheuren! Ook is het heel gewoon dat na gebruik van allerlei verdovende middelen, (ik zou echt niet weten wat er allemaal te koop is, maar ze spugen voortdurend op de grond) én drank, ze wegstuiven op die krengen, richting centrum.

Drank en drugscontrole zou ook op brommerrijders moeten worden toegepast. Beetje lullig om over fietsen te beginnen maar ook daar brengen ze door hun fietsgedrag (op de achterse wiel rijden, liefst op de stoep of op de rijweg) andere weggebruikers/voetgangers in gevaar.


Reactie: (Daniël)
24-7-2006, 20:03
Jammer dat ie zijn nek niet gebroken heeft...

Hoe is het met de auto??