Eerste provinciale lange- afstandswandelroute

ingevoerd op 24-7-2006

De eerste routebordjes en opstapjes langs het Noord-Hollandpad zijn geplaatst in de Kop van Noord-Holland. Hans Schipper, gedeputeerde recreatie en toerisme nam alvast een kijkje. De provincie Noord-Holland is initiatiefnemer van deze gemarkeerde wandelroute –in ontwikkeling- van circa 200 kilometer. 
 
Uniek voor de wandelaar
De lange- afstandswandelroute loopt van Den Oever in het noorden naar Huizen in het zuiden van de provincie. Het Noord-Hollandpad voert de wandelaar langs meerdere cultuurhistorische monumenten en veelal over boerenpaden: plaatsen waar men alleen wandelend kan komen. Het pad zal worden gemarkeerd met routestickers op borden in de kleuren van de provincievlag. Op knooppunten komt een informatiebord te staan. Schipper: “Ik ben zo trots op het Noord-Hollandpad! Ik sta te popelen om de hele route te gaan lopen.” De route is eind 2006 geheel gereed.

Liefhebbers
De etappe van Den Oever naar Kolhorn is onlangs voorzien van opstapjes, informatieborden en routestickers. Hans Schipper bezocht Ulkesluis aan het Amstelmeer. Liefhebbers kunnen nu al de eerste 28 km lopen. Naast het wandelen van de hele route, zijn er straks ook korte regionale uitstapjes, zoals van Den Oever naar Kolhorn, mogelijk. De officiële ingebruikname van deze etappe is na de zomer. De gehele wandelroute zal gefaseerd opgeleverd worden en eind 2006 volledig bewegwijzerd zijn. Een website van het Noord-Hollandpad is binnenkort te vinden onder www.noord-holland.com.

Reacties
Reactie: (Laurie)
24-7-2006, 23:20
Zulke initiatieven vind ik altijd toe te juichen. Hoogste tijd om de provincie eens op die manier goed te leren kennen. Ik wilde de link naar actieve wandelaar (Amsterdammer) sturen maar het werkt niet. Even weer het puntje ACHTER .com weghalen en dat doetie ’t prima. Zo dus: http://www.noord-holland.com