Eerste bewoners voor laatste flat Siriusstraat

02-04-2024

HOORNGIDS HOORN | Het laatste woongebouw aan de Siriusstraat in de Grote Waal is vrijgegeven voor bewoning. Recent mochten de gegadigden een kijkje komen nemen in woongebouw Nova met twee- en driekamerwoningen en vandaag trekken de eerste bewoners er definitief in. Ze werden op hun eerste dag opgewacht door een delegatie van Intermaris, waarbij de sleutels werden overhandigd en de verwarmde woningen konden worden betrokken. 
   
De oplevering is later dan aanvankelijk voorzien, maar precies vijf jaar na het slaan van de eerste paal op 3 april 2019 is dan toch echt het moment aangebroken dat er een streep kan worden gezet onder de werkzaamheden in dat deel van de Grote Waal. 

99 sociale huurwoningen
Woongebouw Nova, waarvan de ingangen van de huizen zich bevinden aan de achterkant waar ook de parkeerplaatsen zijn en waardoor de officiële straatnaam Noorderlicht is, telt in totaal 99 sociale huurwoningen, waarmee het woningarsenaal weer een flinke boost ondergaat.
Tot de gegadigden behoren ook de voormalige bewoners van de Siriusflats. Zij hebben eerder kunnen aangeven gebruik te willen maken van een terugkeer. Het merendeel ervan heeft er daarbij voor gekozen om de ’tijdelijke’ woning waar ze jaren geleden in zijn getrokken niet meer te verlaten, daar ze inmiddels volledig gesetteld zijn in hun nieuwe buurt, zodat de omgekeerde weg niet zal worden gevolgd. 

Parkeerplaatsen
Weliswaar zijn de woningen gereed, de parkeerplaatsen zijn dat nog niet. De gemeente Hoorn is daar verantwoordelijk voor en wist te melden dat met het woonrijp maken van de voor- en achterzijde van woongebouw Nova uiterlijk volgende week wordt begonnen. Dit woonrijp maken duurt zes tot acht weken, zodat alle parkeerplaatsen uiterlijk begin juni in gebruik kunnen worden genomen. Als alternatief is aangedragen om de auto’s tijdelijk te parkeren bij de flat aan de Zuiderkruisstraat, daar op die plek geen bewoning meer plaatsvindt vanwege de sloop van deze flat. Ook bij de andere woongebouwen aan Noorderlicht kan geparkeerd worden.

Zuiderkruisstraat
Recent is begonnen met de sloop van de flat aan de Zuiderkruisstraat. Na de sloop kan begonnen worden met de werkzaamheden voor de realisatie van een nieuw woongebouw aldaar. Ook deze activiteiten zullen we op de voet blijven volgen.


 

Woongebouw Nova opgeleverd Woongebouw Nova opgeleverd