Gemeente stelt zich formeel op bij bezwaarschrift

ingevoerd op 25-7-2006

B en W van Hoorn volgen het advies van de Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften ten aanzien van het bezwaarschrift van de stichting Bevordering Eerlijke Mededinging tegen het niet optreden van B en W tegen de horecafunctie van Schouwburg het Park.

De commissie adviseert het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren, omdat de stichting niet kan optreden als rechtgeldig vertegenwoordiger van de vereniging Afdeling Hoorn van Horeca Nederland. In de brief aan de stichting verwijzen B en W bovendien naar de toelichting op het bestemmingsplan.

De stichting BEM uit Woerden had B en W al eerder namens de afdeling Hoorn van Horeca Nederland verzocht om handhavend op te treden tegen het Park, omdat een zelfstandige horecafunctie strijdig zou zijn met de voorschriften in het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan zou niet toestaan dat in het Park (dans)feesten worden georganiseerd en een restaurant wordt geëxploiteerd.
B en W zijn het daar niet mee eens en wezen het verzoek af. Zij zijn van mening dat (dans)feesten en de restaurantfunctie passen binnen de activiteiten die het bestemmingsplan toelaat. Tekst en kaartmateriaal zijn op dit punt duidelijk.

De stichting BEM reageerde daarop met een bezwaarschrift ingevolge de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaar richt zich tegen het B en W-besluit om de gebruiksbepalingen in het bestemmingsplan niet te handhaven.

B en W hebben op advies van de Hoor- en adviescommissie besloten het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren en aan de overwegingen ten overvloede een verwijzing naar de toelichting op het bestemmingsplan toe te voegen.