Voor een nog groener Julianapark [Gesprek met mw. Klaassen Bos]

Raadsvergadering 9 april

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | Geen meter groen om iets anders te doen, daar gaat het om in het initiatiefvoorstel groenbehoud Julianapark. Alle zes oppositiepartijen staan achter dit voorstel en zij hebben de zegen van het Bewonersoverleg Venenlaankwartier. De coalitie heeft sympathie voor een groot deel van het voorstel, maar vindt het toch net iets te ver gaan.

In de reactie op het voorstel stelt het college dat er nu ook ander gebruik van het park bestaat. Zo is de uitbater van de kiosk in het park, dhr. Slijs, van plan een beetje uit te breiden. Daar wil het college niet voor gaan liggen. Er is wel overeenstemming over het in toom houden van de evenementen die er jaarlijks plaatsvinden, maar er moet volgens het college ruimte blijven voor eenmalige evenementen, waarmee Hoorn zich beter op de kaart kan zetten.

Dhr. Schweers is inspreker namens bewoners van het havenkwartier en ondersteunt het initiatiefvoorstel. Hij ziet in de reactie van het college genoeg aanleiding om het initiatiefvoorstel niet te verwerpen. Mw. Klaassenbos betoogt eveneens het belang van het groen in het park en is blij met het initiatiefvoorstel. Ze is blij dat met bewoners is gesproken. Het nee, tenzij van het college vindt zij te vrijblijvend.

Gesprek met mw. Klaassen Bos omwonende Julianapark:
LUISTEREN NAAR HET INTERVIEW (1.36 min.) (https://www.hoorn-online.nl/interview/Gesprek met mevr Klaassen2024-04-09.mp3)

Chris de Meij (HvH) licht het voorstel van de oppositiepartijen toe en hoopt dat het initiatiefvoorstel, het eerder ingediende burgerinitiatief en de reactie van het college worden meegenomen in het komende voorstel van het college.

Wethouder Dick Bennis vreesde aanvankelijk dat er sprake was van twee aparte werelden, maar hij ziet nu veel meer de overeenkomsten en hij wil graag de ingebrachte informatie en meningen meenemen in het uiteindelijke voorstel dat op 14 mei zal worden voorgelegd. Hij ziet nog wel enkele nuanceverschillen. De inbrengers van het initiatiefvoorstel zijn hier blij mee en ook andere facties verwachten dat er een balans ontstaat tussen de verschillende standpunten. Het voorstel krijgt een unanieme instemming van de raad.

Julianapark Julianapark

Reacties
Reactie: (Paul Luiken)
11-4-2024, 11:19
Ze heet Klaassen Bos. Geen streepje, twee hoofdletters. Ze is mijn vrouw. Op wie ik heel trots ben.

Reactie: (Redactie HoornGids)
10-4-2024, 23:19
De naam is aangepast. Dank Joop

Reactie: (joop schoutsen)
10-4-2024, 20:14
Ze heet Klaassenbos Edo.

Reactie: (Robert Viset)
10-4-2024, 11:47
"Dhr. Bennis ziet nu overeenkomsten"... Maar wel nadat hij ons de skatebaan door de strot heeft geduwd. En nu opeens aardig doen?