Seventies-discoshow in Museum van de Twintigste Eeuw

ingevoerd op 27-7-2006

Tijdens de avondopenstellingen van Hoornse musea op 28 juli en 25 augustus kunt u in het gezellige MuseumCafé van het Museum van de Twintigste Eeuw de hele avond luisteren naar alle grote hits van de jaren ’70. De Seventies-Discoshow zorgt er voor dat u in de juiste stemming komt voor de nostalgische expositie over de zeventiger jaren,  “The Seventies”, die al veel mensen heeft getrokken. Ook is de nieuwe tentoonstelling over de geschiedenis van het Circus te zien in de oude kaaspakhuizen van dit leuke museum aan de Bierkade in Hoorn.

De vaste collectie, met honderden voorwerpen en interieurs, geeft een boeiend beeld van de afgelopen honderd jaar.

Normaal is het rustig in een museum, maar de klanken van de Seventies-Discoshow zullen op deze vrijdagavond zelfs klinken in de zalen van het museum. Dus overal kunnen de voetjes van de vloer… Voor een hapje en een drankje kunnen de bezoekers van het museum alleen in het MuseumCafé terecht. Dan is men ook in de gelegenheid om de nieuwste aanwinst van het museum, een drijvend terras, te testen en te genieten van een Hoornse (museum)avond vanaf het water.

Voor velen zal de Seventies-tentoonstelling een vrolijke stap terug in de tijd zijn, terug naar de plateauzolen, de wijde broekspijpen, het kleurige behang, macramé-uitingen aan de muur, biezen matten op de vloer, oranje en bruin in de keuken, etc. Er zijn veel historische filmbeelden te zien met o.a. Den Uyl, de autoloze zondag, de treinkaping bij Wijster, Dolle Mina’s en meer. Affiches en foto’s getuigen van de vele aktiegroepen die er waren in de jaren zeventig en jeugd-attributen als Kreidler en Puch-brommers, parka’s en Afghaanse jassen roepen tal van herinneringen op.
In het “Jaar van het Circus” besteedt het Museum van de Twintigste Eeuw ook aandacht aan twee eeuwen circus-geschiedenis met de tentoonstelling “Hooggeeerd Publiek, het Circus in Nederland”. Uit enkele privé-verzamelingen worden boeken, modellen, foto’s, kleding en meer getoond. Hoewel het in omvang een bescheiden expositie is, geeft het in woord en beeld een goed overzicht van de geschiedenis van deze cultuur-uiting.

Voor meer informatie kunt u altijd kijken op www.museumhoorn.nl
Museum van de Twintigste Eeuw
Bierkade 4
Hoorn