De KunstSalon met nieuw concept naar Kleine Noord

ingevoerd op 28-7-2006

Ingezonden persbericht:

We dansen de sterren van de hemel!!!zo blij zijn we met ons nieuwe onderkomen aan het Kleine Noord in Hoorn. Het dansspektakel vindt plaats tijdens de heropening op 27 augustus aanstaande. Het nieuwe concept en de trendy inrichting staan borg voor een galerie met sterren, vandaar dat we het logo van De KunstSalon hebben aangepast. Naast schilderijen en kunstobjecten van bekende en nieuwe kunstenaars gaat De KunstSalon design verkopen.

De wisselende exposities, de kunstuitleensalon en de kunstkadosalon blijven een onderdeel van het concept. Daarnaast kunt u in De KunstSalon terecht voor kunst en woonadviezen, kunst in bedrijf en relatiegeschenken.
Benieuwd? De heropening wordt een groots spektakel en iedereen is van harte welkom!!!

Sterren op de dansvloer, Sterren in de galerie, een galerie met Sterren en Sterren voor een goed doel! Dat maakt deze stralende opening zo bijzonder.

Groter pand
Na 8 jaar gevestigd te zijn geweest in één van de mooiste monumentale panden van Hoorn, Grote Oost 27, is het nu tijd geworden voor De KunstSalon om te verhuizen naar een groter pand. Al geruime tijd werd er gezocht naar de perfecte locatie, en die is nu gevonden aan mooiste winkelstraat van Hoorn: het Kleine Noord 63. De 280 m2 grote ruimte is heel geschikt voor het nieuwe idee en de trendy uitstraling. De door Selwyn Senatori beschilderde luifel valt voor een ieder op: op deze plek is een bijzonder en nieuw concept neergezet. De KunstSalon legt de rode loper uit voor een ieder die binnen stapt. Loop als een ster over de rode loper langs de kunstwerken van de sterren van de KunstSalon.

Goed doel
Wij zijn blij met ons nieuwe pand en daarom willen we ook anderen blij maken. Zoals men inmiddels van ons gewend is gaan we daarom opnieuw geld inzamelen voor een goed doel. Dat doen we door ludieke acties: de verkoop van klompen om thuis te beschilderen en waarmee een kunstwerk te winnen is, en een veiling van door prominenten uit Hoorn en omgeving tijdens de opening beschilderde klompen! Daarnaast vragen we iedereen die ons voor de opening met bloemen of een kadootje wil verrassen, dit niet te doen maar geld te geven voor het goede doel.

Waarom klompen?
Wij hebben gekozen voor acties met klompen. Een klomp omdat de opening in het teken van dansen, kunst, sterren en het goede doel staat. De klomp als dansschoen, als beschilderd kunstobject en om geld mee op te halen (bij bruggen). Klompen spreken kinderen aan en er zijn mooie ouderwetse kinderversjes over gemaakt, zoals Onder Moeders Paraplu en Hannes loopt op klompen. En misschien wordt de klompendans na de traditionele dansen in Dancing with The Stars ook wel heel succesvol!

Kinderen
Goede doelen waar wij geld voor bijeenbrachten waren: gehandicapte kinderen in Soweto (het project van oa. de kunstenares Truus Menger), Leekerweide (gehandicapten) in Wognum, de bouw van een school in India en De Carrousel (gehandicapte kinderen) in Hoorn,  het renoveren van het kindertehuis “Oricena Vargas” in Brazilië.
Deze keer gaat de opbrengst naar de stichting Van Kunst Voor Kids. Deze stichting is opgericht door de KunstSalon en heeft als doel kleine projecten voor kinderen over de hele wereld te steunen.

Notaris
Het gehele bedrag dat ingezameld wordt komt ten goede aan het goede doel. Om twijfel te voorkomen hebben wij dit project onder toezicht gesteld van notaris P.Alsema van het kantoor Alsema en van Duin in Hoorn.

Heropening
De spectaculaire heropening “Kunst met Sterren” van De KunstSalon vindt plaats op 27 augustus a.s. Vanaf 13.00 uur zal Selwyn Senatori, de bekende kunstenaar die ooit in De KunstSalon zijn succesvolle carrière begon, als eerste in de nieuwe ruimte zijn schilderijen exposeren. Deze expositie duurt tot en met 5 oktober. Om 15.00 uur beginnen we het programma met een hippe klompendans, daarna zullen kunstenaars en verschillende  prominenten uit Hoorn en omgeving klompen beschilderen. Deze klompen worden aan het eind van dit jaar geveild voor het goede doel. Om 16.30 uur zullen Winston Post en Euvgenia uit Dancing with the Stars een spetterend optreden verzorgen. Om 17.15 uur opent Wethouder van Cultuur en Kunst Cees van der Maat de galerie officieel middels een kort woordje en het doorknippen van het spreekwoordelijke lintje. Daarna vindt de receptie plaats met bubbels, heerlijke hapjes en muziek!

Uitnodiging
Wij, José, Nathalie en Angela van Amstel van galerie De KunstSalon, nodigen iedereen van harte uit om deze feestelijke gelegenheid met ons mee te vieren op zondag 27 augustus a.s. Vanaf die datum is De KunstSalon gevestigd aan het Kleine Noord 63 in Hoorn. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de spectaculaire opening, het goede doel, de acties en de nieuwste exposities, stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar info@kunstsalon.nl
Houd alvast 27 augustus vrij in uw agenda!

Tot 27 augustus bent u van harte welkom in De KunstSalon aan het Grote Oost 27 te Hoorn.
Openingstijden van woensdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur en op afspraak.
Openingstijden vanaf 27 augustus: dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.30 uur, koopavond en koopzondag.
www.kunstsalon.nl
Telefoon: 0229 273771.