Uniek muziekfestival: Mozart in Hoorn

Mozart werd 250 jaar geboren, reden voor het organiseren van het Mozartjaar, ook in Hoorn. Schouwburg het Park, Bibliotheek Hoorn, Filmhuis Hoorn, Concertstichting Johan Messchaert  en de Kunstcompagnie hebben de handen ineen geslagen en organiseren in de periode 8 oktober – 10 november 2006 een Mozartfestival.

Het festival brengt leven en werk van de getalenteerde componist Wolfgang Amadeus Mozart op veel manieren onder de aandacht. Op diverse locaties vinden concerten en andere muziekactiviteiten plaats. In Schouwburg het Park is een masterclass, waar getalenteerde leerlingen van de Muziekschool Gerard Boedijn een openbare les krijgen van de landelijk bekende pianist Polo de Haas. Daarnaast zijn er concerten van Camerata en het Nederlandse Blazers Ensemble, de operafilm Die Zauberflöte wordt op initiatief van Filmhuis Hoorn levensgroot geprojecteerd in de Oosterkerk en in de bibliotheek vraagt schrijfster Nelleke Noordervliet zich tijdens haar lezing af wat het buitengewone talent was van Mozart. In augustus volgt meer gedetailleerde informatie over de verschillende programmaonderdelen.

Op diverse plaatsen in Hoorn o.a. de VVV, Schouwburg het Park en de bibliotheek kan een flyer met het programma worden opgehaald.
Vanaf eind augustus/begin september begint de verkoop van de kaarten.

Reacties
Reactie: (adrianne christe)
6-9-2006, 13:48
graag zou ik het programma op internet willen bekijken