Uniek concert in Hoornse Karperkuilhaven

ingevoerd op 21-8-2006

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt op de eerste zaterdag van september in de Hoornse Karperkuilhaven een uniek, gratis toegankelijk, openlucht concert georganiseerd. Op 2 september kunnen liefhebbers van klassieke muziek, Argentijnse tango, big band en spetterende percussie in de middag en avond hun hart ophalen. Ook bij de nieuwste editie van het Hoornse Haven Concert zullen de artiesten hun klanken vanaf pontons in het water laten horen. Het publiek kan op de omringende kade of met eigen bootjes voor de pontons plaatsnemen. Het middagprogramma begint om 14.30 uur en zal om 16.30 uur worden afgerond. Van 20.00 uur tot 22.00 uur zal het avondprogramma plaatsvinden. Ook bij minder goed weer gaan de concerten gewoon door.

Programmering
De programmering van het Haven Concert is vrijwel rond. Op 2 september kan het publiek in de middag een concert van het Pavadita String Quartet verwachten, evenals het New Swing Orchestra (inclusief dansers). ’s Avonds zal het Amstel Saxofoon Quartet het spits afbijten, gevolgd door het spectaculaire Circle Percussion.

Pavadita String Quartet
Het Pavadita String Quartet heeft een breed repertoire. Het bestrijkt tango’s uit de beginjaren van de traditie zoals die van Bardi, Firpo en Canaro, werken gecomponeerd in de glorietijd: klassiekers van Di Sarli, Donato en Di Angelis, maar ook de modernen: Salgan, Piazzolla, Pugliese. Pavadita brengt programma’s zowel in concertsetting als in theatervorm. Daarnaast bespeelt ze ook de grotere salons. Voor haar optredens schept Pavadita er genoegen in om regelmatig gastmusici uit te nodigen waarbij de instrument- keuze vaak zeer verrassend is! Pavadita is: Sophie de Rijk, viool, Ananta Roosens, viool, Laura Valenzuela, altviool, Eva van de Poll, cello.  
    
New Swing Orchestra
New Swing Orchestra is een samenstelling van zorgvuldig uitgekozen professionele musici die dansmuziek, uit de swingperiode, ten gehore brengen. Het swingrepertoire is origineel en wil de aandacht vestigen op minder bekende tunes van grote componisten als Duke Ellington en Benny Goodman. Het New Swing Orchestra neemt dansers mee, want swingmuziek staat nooit stil! Dat zal ook het publiek aan den lijve ondervinden.

Amstel Quartet
Het Amstel Quartet debuteerde zeer succesvol in 1999, bij een bijzonder concert in Duitsland.
Het jonge Saxofoonkwartet werd meteen met veel enthousiasme ontvangen door pers en publiek. Wat begon als een eenmalig optreden, bleek het sprankelende begin van een uitzonderlijk en opwindend samenspel. Geïnspireerd door elkaar en door de fascinerende rijkdom van de muziek, bouwt het kwartet voortvarend aan een rijk repertoire, van Beethoven en Mozart tot Koechlin en Sjostakovitsj.
Het Amstel Saxofoonkwartet heeft verschillende prijzen op haar naam staan: o.a. het Internationale Kamermuziekconcours 2005 in Illzach (Frankrijk) en de 2e prijs van het Gaudeamus vertolkers concours. In 2004 de 1e prijs van ‘Chamber Music in Yellow Springs Competition’ (Verenigde Staten), de Uitmarkt Publieksprijs 2004 en de Kersjes van de Groenekan Prijs.

Circle Percussion
Wie de mannen van Circle Percussion wel eens aan de slag heeft gezien, weet wat hem te wachten staat. Slagwerk van de beste soort: heftig, ritmisch, dwingen en avontuurlijk. De groep introduceerde het Japanse slagwerkgeweld in ons land. Naast hun tomeloze energie brengen ze een indrukwekkend instrumentarium mee: Japanse Taiko’s en Afrikaanse trommels, aangevuld met een eigentijdse sound. Circle Percussion zorgt voor een spetterende afsluiting van de Hoornse Haven Concerten.

Hoornse Haven Concerten
De Hoornse Haven Concerten ontstonden in 2004 vanuit een initiatief van de bewoners uit het havengebied. Naast het feit dat de stichting jong talent de kans wil bieden zich aan een groot publiek te presenteren, willen de bewoners de Karperkuilhaven met zijn bijzondere architectuur onder de aandacht brengen. De Karperkuilhaven vormt door zijn bouwkundige indeling een natuurlijk openlucht theater, waar het publiek met eigen stoeltjes of op de grond op de kade kan plaatsnemen. Toeschouwers per boot zijn van harte welkom, maar de boot dient onder de brug door te kunnen. Deze wordt op 2 september niet opgedraaid. Vanzelfsprekend zijn vaarbewegingen tijdens de optredens niet toegestaan.
Meer informatie over het programma: www.hoornsehavenconcerten.nl