Oranje Fonds doneert 15.000 euro aan Voedselbank West-Friesland

ingevoerd op 21-8-2006

Het Oranje Fonds heeft besloten een opstartsubsidie beschikbaar te stellen van 15.000 euro aan de Voedselbank West-Friesland. Het stichtingsbestuur heeft hiermee voldoende middelen en menskracht om per september te starten. Bestuursvoorzitter Peter de Vries: “Met dit bedrag zijn we heel blij. We zullen de bijdrage gebruiken voor het aanschaffen van transportmiddelen en koel- en/of vriescellen.”
 
Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 20 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland en op de Nationale Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds sociale cohesie, participatie, integratie en sociale veiligheid en vermindert het sociale uitsluiting. Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Vrijwilligers
De afgelopen weken hebben zich ruim vijftig vrijwilligers gemeld om een bijdrage te leveren aan de voedselbank. Dit aantal is voldoende om de voedselbank te laten starten vanaf september. Allereerst zal begonnen worden met de verwerking van de aanmeldingen van klanten. Dit alles vanuit het distributiecentrum aan de Verlengde Lageweg 9 te Hoorn. Afhankelijk van het verloop van de aanmeldingen zal spoedig daarna gestart worden met de uitgifte van de voedselpakketten.

Ontmoetingsplek
Vanuit de voedselbank zal 1 maal per week aan klanten een voedselpakket verstrekt worden. De vrijwilligers van de voedselbank hebben daarbij zowel een signalerende als een sociale functie. De voedselbank zal naast een uitgifteplek voor voedsel, ook een sociaal ontmoetingspunt zijn, waar mensen “even stoom af kunnen blazen”, onder het genot van een kopje koffie.

Hulp
De voedselbank zoekt nog steeds sponsors en bedrijfsmiddelen, zoals 300 inklapbare kratten en 10 europallets. Maar elke bijdrage is welkom en zal met veel dank worden aanvaard. De voedselbank is voorlopig bereikbaar via het mailadres: voedselbankwf@gmail.com. Het bankrekeningnummer van de voedselbank is 1227.33.487.