Jarig Sesamstraat rolt Begoniatapijt uit

ingevoerd op 24-8-2006

Aan het einde van deze week verandert de Roode Steen in Hoorn voor de zevende maal in een grote bloemenzee. Met ruim 140.000 begoniabloemen zal op het plein een bloemtapijt van bijna 650 m2 worden gelegd. Dit kleurrijke geheel staat dit jaar in het teken van 30 jaar Sesamstraat.
Momenteel zijn de Zwaagdijker Begoniakwekers, initiatiefnemers van dit bloemenevenement, druk bezig met de laatste voorbereidingen. Ruim 30 vrijwilligers zullen zich weer inspannen om de enorme klus van het plukken en leggen van de vele bloemen, binnen een tijdsbestek van 24 uur te klaren. Op donderdag 24 augustus zal rond 09.00 uur met de eerste voorbereidingen voor het Begoniatapijt op het Hoornse plein worden gestart.
 
Ruim 30 vrijwilligers zullen op dat moment op de landerijen bezig zijn om de benodigde 140.000 bloemen te plukken. Rond 13.00 uur zullen de bloemen aankomen op de Roode Steen en wordt begonnen met het leggen van de bloemen volgens het aangegeven patroon. Het leggen van het kleurrijke bloementapijt door vele vrijwilligers is een bezienswaardige gebeurtenis. ’s Avonds rond 18.30 uur vindt de officiële opening plaats.

Tijdens de opening wordt een ballonnenwedstrijd gehouden voor de kinderen. Met het oplaten van de ballonnen zal het Begoniatapijt officieel geopend zijn. Alle gebeurtenissen die op 24 augustus op de Roode Steen plaatsvinden kunnen live gevolgd worden via de internetsite www.begoniatapijthoorn.nl.

Op zondag 27 augustus, tussen 11.00 en 15.00 uur zullen Bert en Ernie in levende lijve op de Roode Steen aanwezig zijn om het Begoniatapijt zelf te bewonderen. Voor de kinderen is er ruim gelegenheid om deze tv-beroemdheden een handje te geven en met hen op de foto te gaan.
Een unieke gelegenheid die je niet mag missen! Het Begoniatapijt is dagelijks te bezichtigen van donderdag 24 t/m zondag 27 augustus tot ’s avonds 22.00 uur. Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. De toegang is gratis.