Museum in Hoorn zoekt enge zaken

ingevoerd op 1-9-2006

Het Museum van Twintigste Eeuw in Hoorn is op zoek naar enge voorwerpen voor een tentoonstelling over griezelen. Weet jij wat heel erg ENG is? Of heb je enge voorwerpen in huis? Ze hebben bij het museum al veel griezelige zaken gevonden voor de nieuwe expositie maar hopen dat de jeugd in Noord-Holland met nog enkele bijzondere suggesties komt. Als jouw bijdrage spannend genoeg is, krijgt het misschien een plek in de griezel-expositie “ENG” die vanaf 15 oktober 2006 in het Hoornse museum te zien is.

Kinderen die ideeën hebben voor de griezelige tentoonstelling kunnen die per email sturen naar de directeur van het museum. Hij en zijn medewerkers kijken welke voorwerpen of ideeën nog een plekje in de twee expositiezalen kunnen krijgen. Als je slim bent doe je een foto van het enge voorwerp bij je email en een korte omschrijving waarom je het eng vindt. Of waarom het volgens jou op de tentoonstelling “ENG” te zien zou moeten zijn.

Overigens zoekt het museum ook nog contact met een verzamelaar van Harry Potter-items. Dus als je veel hebt verzameld rond Harry Potter mag je ook een berichtje mailen naar het museum. En men wil ook nog een verzameling Trollen laten zien! Dus Trollen-verzamelaars mogen ook mailen.

“Eng !, Griezelen in het museum” wordt van 15-10-06 t/m 04-03-07 getoond op de derde verdieping van het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. De expositie is zowel voor volwassenen als kinderen bedoeld. Sinds mensenheugenis vinden mensen het leuk om te griezelen. De tentoonstelling laat de spannendste kinderboeken, films, verhalen en spoken herleven. Van Frankenstein tot Harry Potter, van de Griezelbus tot de heks Eucalypta, van trollen tot spoken… Elke jeugdige bezoeker krijgt bij een bezoek aan “ENG!” voor de zekerheid een zaklamp mee!

Voor informatie kunt u kijken op www.museumhoorn.nl en enge tips kunnen per mail naar eng@museumhoorn.nl verzonden worden.