Actieweek ‘Ouderen in beweging!’ start over drie weken

ingevoerd op 4-9-2006

De afgelopen vijf jaar heeft Sportopbouwwerk Hoorn met succes een bewegingscampagne opgezet voor ’de jeugd van gisteren’. Dit jaar vindt de campagneweek van 2 oktober tot en met 8 oktober plaats, met een spectaculaire openingsdag op zondag 1 oktober. Het doel van de campagne ‘Ouderen in beweging!’ is onder meer de deelnemers kennis te laten maken met diverse sportdisciplines en hen te laten ervaren dat sporten gezond en gezellig kan zijn. De organisatie is tot stand gekomen in samenwerking met de projectgroep ‘Ouderen in beweging’, vele reguliere sportaanbieders en een groot aantal vrijwilligers.
 
De campagne ‘Ouderen in beweging!’ gaat van start op zondag 1 oktober om 13.00 uur in Sportcentrum De Opgang, Akkerwinde 43, in Zwaag. Na de officiële opening door wethouder Ronald Witteveen, kondigt de heer Pitstra, voormalig atleet van AC Hollandia, diverse workshops aan waaraan de aanwezigen gratis kunnen deelnemen. De workshops op de openingsdag zijn bedoeld om senioren een voorproefje te geven van het scala aan activiteiten waaraan ze in de bewegingsweek kunnen deelnemen.
Naast deze workshops vinden er in de squashhal ook enkele lezingen plaats over osteoporose en artrose. Gelijktijdig met de workshops in de kleine zaal kan men kennismaken met de sporten koersbal, tafeltennis, volleybal, badminton en jeu de boules. Tussen de workshops en lezingen door is er een loterij in de grote zaal. Bij deze loterij kunnen de aanwezigen een spectaculaire hoofdprijs winnen!

Bij de vele informatiestands in de grote zaal kunnen de bezoekers informatie krijgen over de diverse activiteiten en zich aanmelden voor de activiteiten die later in de week plaatsvinden. Ook is er informatie over gezondheid en andere aspecten die aan het sporten en aan het ouder worden verbonden zijn.
 
Meer informatie
De campagne ‘Ouderen in beweging!’ wordt georganiseerd door het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, in samenwerking met de projectgroep ‘Ouderen in beweging’, reguliere sportaanbieders en vele vrijwilligers. De projectgroep ‘Ouderen in beweging’ bestaat uit vertegenwoordigers van: Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland, Ouderenbond PCOB, Stichting Netwerk, West-Friese Zorggroep De Omring, Ouderenraad en een vrijwilliger uit de doelgroep. De projectgroep wordt gecoördineerd door de projectleider ouderensport van de gemeente Hoorn. Voor meer informatie over de openingsdag, de campagneweek of de loterij kunt u contact opnemen met Pedro Koning, coördinator Sportopbouwwerk, tel. 0229 25 94 53.