Gratis opvoedspreekuur blijkt een succes

ingevoerd op 4-9-2006

Eetproblemen, driftige kinderen, ze willen niet slapen eten of luisteren, zijn driftig of juist heel verlegen. Iedere ouder twijfelt wel eens aan zichzelf of heeft wel eens vragen op het gebied van opvoeding. Sinds enige tijd wordt in alle West-Friese Gemeenten een opvoedspreekuur gehouden. In de afgelopen periode hebben al heel wat ouders advies gevraagd bij het opvoedspreekuur. Ouders komen met vragen over het gedrag van hun kind, zoals: waarom is hij altijd zo verlegen of wat moet ik doen als mijn kind een woede-uitbarsting heeft? De pedagogisch adviseur kijkt samen met de ouder hoe het gedrag van het kind positief beïnvloed kan worden.

Soms is het al voldoende als ze hun verhaal kunnen doen of als ze alleen maar even stoom kunnen afblazen. Hiermee groeien opvoedingsvragen niet uit tot problemen die het dagelijks leven in een gezin gaan beheersen. Meestal zijn één of twee gesprekken voldoende. Soms blijken de problemen ernstiger te zijn en worden ouders verwezen naar een andere instantie.

Alle ouders met kinderen van 0 tot 19 jaar kunnen bij het opvoedspreekuur terecht. Deze spreekuren zijn gratis. In alle West-Friese gemeenten wordt regelmatig een opvoedspreekuur gehouden. Er is dus altijd een opvoedspreekuur in de buurt.

Het opvoedspreekuur is een initiatief van GGD Westfriesland, West-Friese Zorggroep De Omring en Bureau Jeugdzorg. Voor meer informatie over de locaties en tijden waarop de spreekuren worden gehouden kunt u kijken op www.ggdwf.nl of www.omring.nl . Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar West-Friese Zorggroep De Omring: (0229) 206 706.