Laatste kans voor succesvolle expositie “The Seventies”

ingevoerd op 9-9-2006

Het Museum van Twintigste Eeuw in Hoorn toont nog tot en met 17 september 2006 de  tentoonstelling “The Seventies”. Voor de mensen die de populaire expositie nog niet hebben gezien dus een allerlaatste kans. Met talloze voorwerpen, beeld- en geluidsfragmenten, foto’s en herinneringen komen deze ‘discojaren’ weer tot leven. Oranje en groene objecten in de keuken, biezen matten op de vloer, bonte gordijnen, nostalgische trouwjurken, een Puch-bromfiets: Het is nog enkele dagen te aanschouwen in Hoorn.
 
Typisch 70
“The Seventies” waren de jaren van dansbare discohits, maar ook de tijd van woningen kraken, actievoeren voor legale abortus en de opkomst van de punk-muziek. Menig huis was met de kleuren bruin en oranje ingericht. Met schrootjes plafonds, biezen vloerbedekking en een lekker bont behang. In huiskamers verschenen de eerste (dure!) videorecorders, fonduen was in, brillen waren enorm groot, de plateauzolen hoog en broekspijpen lekker breed.
De expositie kon mede tot stand komen doordat vele geïnteresseerden hun spullen en kleding uit de Jaren Zeventig aan het museum ter beschikking wilden stellen. Door al deze bijdragen, en de eigen collectie van het museum, kan iedere bezoeker van het Museum van de Twintigste Eeuw ook nu weer de specifieke sfeer van “the Seventies” beleven. Het behang uit de tienerkamer terug zien, de muziek uit die jaren horen, de biezen matten ruiken en allerlei macramé-uitingen bewonderen. Bijzonder zijn een aantal trouwjurken en –pakken uit de jaren ’70 die een prachtig tijdsbeeld geven.

Info museum
De tentoonstelling “The Seventies” is nog tot en met 17 september 2006 te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn.
Het museum is voorzien van een lift, een MuseumCafé en een MuseumShop.
De openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 4,- en voor kinderen van 4 tot 16 jaar € 2,-. Met de MuseumKaart heeft men gratis entree. Voor informatie kunt u bellen met 0229-214001 of kijken op www.museumhoorn.nl