Parijs ontwerp op oude Park-lokatie

Ontwerp van Ooms Avenhorn Groep/De Peyler winnaar

Burgemeester en wethouders hebben het bedrijf Ooms Avenhorn Groep/De Peyler uitgeroepen tot winnaar van de ontwerp- en ontwikkelingscompetitie voor de locatie van de Oude Schouwburg. Van drie geselecteerde ontwikkelaars, Interheem Hopman Groep en Kalliste Woningbouwontwikkeling zijn de andere, kwam Ooms Avenhorn Groep als beste uit de bus. Op maandag 18 september aanstaande wordt in de nieuwe schouwburg het winnende ontwerp gepresenteerd. 
 
Met de herontwikkeling van de locatie van de Oude Schouwburg geeft de gemeente Hoorn een impuls aan de leefbaarheid en de kwaliteit van de Westerdijk als wandelpromenade. De locatie biedt goede mogelijkheden voor wonen, recreëren en ontspannen.

Architectonisch
Het winnende ontwerp ‘De Compagnie’ gaat uit van een architectonisch hoogwaardig gebouw en is ontworpen door Breitman en Breitman Architectes uit Parijs. Het gebouw heeft appartementen en een daghorecavoorziening met daarachter een besloten hof omgeven door eengezinswoningen. Het ontwerp bevat 27 appartementen, 8 hofwoningen, 1 loft, 1 daghorecavoorziening en een parkeergarage met 58 parkeerplaatsen.

Presentatie
Op maandag 18 september wordt het winnende ontwerp gepresenteerd aan omwonenden en andere belangstellenden. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in de nieuwe schouwburg aan de Westerdijk 4.

Reacties
Reactie: (Daniël)
22-9-2006, 06:31
Je kunt toch gewoon je gordijnen open doen om naar het water te kijken...??

Reactie: (volmer)
21-9-2006, 19:53
mooi gebouw alleen jammer dat je geen balkon hebt om naar het water te turen.

Reactie: (eelco)
14-9-2006, 16:42
Een geweldig gebouw wat geheel past in de stijl en het VOC verleden van Hoorn. Absoluut een architectonische aanwinst voor onze stad. Ooms Avenhorn en Peyler gefeliciteerd met jullie winnend ontwerp. Die Breitner en Breitner jongens kunnen er wat van. Nu de zet aan de Gemeente Hoorn om het gebied onderhanden te nemen, zodat Hoorn over enkele jaren een prachtige prominade heeft. EINDELIJK!!!

Reactie: (Jan Koelemeij)
13-9-2006, 11:00
Het ziet er heel mooi uit. Ik had dit niet verwacht.
Ik rekende op een lelijk gebouw, zoals de nieuwe Parkschouwburg.

Reactie: (Daniël)
12-9-2006, 06:16
Zier er netjes uit...vraag me alleen af waarom een architect uit Parijs?? Zijn er in Holland geen goeie architecten of zal ome Jack zich om hebben laten kopen??