Filmhuis Hoorn en Amnesty Hoorn vertonen The Road to Guantanamo

ingevoerd op 16-9-2006

In eendrachtige samenwerking vertonen Filmhuis Hoorn & Amnesty Hoorn de op ware feiten gebaseerde film “Road to Guantamo”.In de filmzaal in de Mariakapel Hoorn zijn de voorstellingen op donderdag 21/9 (20.30 u), vrijdag 22/9 (20.30 u), zaterdag 23/9 (19. en 22.00 u), zondag 24 /9, zaterdag 30/9 (19.00 en 22. 00 u) daarnaast nog een middagvoorstelling op di 26/9 om 14.00 uur.
Voor reserveren en meer informatie: www.filmhuishoorn.nl of telefonisch op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur: 0229 – 210048.

Road to Guantanomo
De beroemde regisseur Michael Winterbottom verfilmde het waargebeurde verhaal van de Tipton Three, drie mannen die naar Pakistan reizen om de bruid van een van hen te ontmoeten maar daar vervolgens geronseld dreigen te worden voor de jihad. In Kabul gaat het mis, ze worden door de Amerikanen gearresteerd en vervolgens rechteloos opgesloten in Guantamo Bay.
Een indringend verhaal, dat de schrijnende omgang met mensenrechten in deze gevangenis opnieuw aantoont. De film veroverde bij het Berlijn-filmfestival de Zilveren Beer. Voor meer informatie over de film: http://www.roadtoguantanamomovie.com/
Na de filmvertoning geeft Amnesty Hoorn een gefilmde impressie van het debat na de première van de film op het Amnestyfestival in Amsterdam, waarbij de Tipton Three bij aanwezig waren. Ook is de mogelijkheid aanwezig om na de filmvoorstelling schriftelijk steun te betuigingen voor de acties met betrekking tot mensenrechten in Guantanamo Bay.
Amnesty Hoorn en Filmhuis Hoorn hebben al geruime tijd een goede samenwerking, veel films zijn maatschappelijk geëngageerd en raken Amnesty-thema’s. Filmhuis Hoorn is gevestigd, Korte Achterstraat 2a te Hoorn (achter de HEMA).