Brandstichtster van 15 jaar aangehouden

ingevoerd op 20-9-2006

Op maandag 4 september is een 15-jarig meisje uit Nibbixwoud aangehouden op verdenking van het stichting van brand in een school. Zo maakte de politie nu pas bekend. Op donderdag 6 april ontstond er rond 19.00 uur brand in een school aan de Bouwsteen in Hoorn. Een gehele toiletruimte brandde daarbij uit. Op het moment van de brand waren er meerdere personen in het schoolgebouw aanwezig zoals leraren en schoonmakers. De totale schade wordt geschat op ongeveer 11.000 euro.
De verdachte is samen met twee vriendinnen via de achterzijde van het gebouw naar binnen gegaan. Niet veel later ging het brandalarm af. Na onderzoek door de politie in Hoorn, kon de verdachte onlangs worden aangehouden. Zij is na haar aanhouding in verzekering gesteld.

Reacties
Reactie: (Daniël)
21-9-2006, 07:54
Een (niet vervolgd) pedagogisch pak lazer zou hier wel op zijn plaats zijn..maarja,Donner weet het beter hè,zijn kids hebben vast altijd braaf op de bank gezeten met hun handjes op schoot!!

Ik wil de vader en moeder van dit brandstichtertje een fijne afbetalingsregeling toewensen en sluit je dochter maar een tijdje op..