Stoplichten gaan wachttijd voor voetgangers weergeven

Vervanging verkeerslichten kruising Provincialeweg / Rijnweg / Willemsweg

Bij enkele stoplichten aan de Provinciale Weg in Hoorn kunnen voetgangers binnenkort zien hoelang ze nog moeten wachten. Of de zogenaamde Groen Golf op de Provinciale Weg met de komst van een nieuwe ’verkeersregelautomaat’ ook gaat werken, moet nog blijken. Op dinsdag 3 oktober 2006 gaat de vervanging van de verkeerslichten op de aansluiting Provincialeweg / Willemsweg / Rijnweg van start. 

De werkzaamheden beginnen die dag met het plaatsen van twee containers, een wc en schaftwagen in de berm van de Provincialeweg. Het uitschakelen van de verkeerslichten gebeurt op 9 oktober en ze blijven tot en met 19 oktober buiten dienst. Verkeer kan er tijdens de werkzaamheden door, zij het met enige hinder. Wel geldt bij de kruising tijdelijk een maximumsnelheid van 50 km/uur in plaats van 80. Als alles volgens plan verloopt, worden de nieuwe verkeerslichten op donderdag 19 oktober 2006 om 14.00 uur in bedrijf gesteld.

De werkzaamheden bestaan uit:
• het vervangen van de bestaande verkeersregelautomaat, de sectiekast, de bekabeling en de verkeerslichten;
• het vervangen van alle drukknoppen door exemplaren waarop de wachttijd af te lezen is;
• het aanbrengen van rateltikkers bij de voetgangersoversteken;
• het schilderen van de bestaande masten;
• het meten en indien nodig vervangen van de detectielussen;
• het verwijderen van de bestaande twee voorwaarschuwingssignalen, inclusief mast, en het plaatsen van nieuwe voorwaarschuwingsborden.

Reacties
Reactie: (csteun)
29-10-2009, 15:47
Sinds enkele dagen een chaos op de wegen in en rond Hoorn.
5 kwartier overgedaan om vanaf de MacDonalds (A7) de Kersenboogerd in te komen. Hedenmorgen 40 minuten nodig om op de A7 te komen.
Stoplichten werken dus prima!!!
Bedankt aan al diegene die dit veroorzaakt hebben.

Reactie: (daniël)
24-9-2006, 09:29
Is goed hoor,ik zeg dat ie dat niet weet..zoals te doen gebruikelijk met de hedendaagse jeugd die les krijgt van leerkrachten die zelf niet eens een voldoende hebben gehaald voor de basisvakken zoals rekenen en taal..

Reactie: (verschoor)
23-9-2006, 23:44
Meneer Daniël denkt dat hij het Nederlands beter beheerst dan de knul die hij meent de mantel te moeten uitvegen. Maar al in zijn eerste zin begaat hij een knoeperd van een taalfout. Zowel mijn naam als mailadres zijn enz. Dat zijn moet is zijn, de enkelvoudsvorm. Wedden dat die knul dat weet?

Reactie: (Daniël)
23-9-2006, 20:36
Zowel mijn naam als mailadres zijn echt (niet dat ik er ooit kijk) ,ik heb alleen een opmerking over je taalgebruik gemaakt,als je nou op school net zo opgelet had als dat je het hier doet, dan weet je ook wel hoe je Nederlands moet schrijven! Verder kan ik het alleen maar eens zijn met je opmerking betreffende de verkeerslichten.

Reactie: (Leipe Mocro)
23-9-2006, 13:34
Hoe bedoel je nou Nederlanders discrimineren niet...? Intilligente gast.

Reactie: (Hoorn (kevin))
23-9-2006, 12:38
Hey Daniel ik ben benieuwd of je ook stoer bent om je e-mail adres achter te laten??? Dat was een reactie van mij gisteren die snel geschreven was door mij. Ik ben ook gewoon en Nederlander als jou, maar een Nederlander die geen racist is. Discussie totzover!

Reactie: (Daniël)
22-9-2006, 21:35
@ Hoorn

Hoorn moet eerst de (het) stoplicht bij de (het) Keern (ongeveer naast Albert Heijn) gaan vervangen. Want wie daar links(af) richting de stad wil rijden moet uren wachten totdat de (het) stoplicht op groen springt. Dat geburt (gebeurd) pas nadat al die (dat/het) andere verkeer 100 keer groen heeft gekregen.

Tot zover de cursus nederlands voor gevorderden.Nu mijn commentaar,wat niets anders omhelst dan het geven van een negatief autorij advies,zeker als je in Hoorn zelf woont kun je toch makkelijk op de fiets komen?? Laat de gemeente er eerst eens voor zorgen dat het voor de fietsers makkelijker/veiliger wordt het keern überhaupt over te kunnen steken.Te denken valt aan een snellere doorstroming van en naar de stad in plaats een kwartier te moeten wachten voor een gesloten overweg op een trein die niet komt..


Ohw,en volgens mij bestaan stoplichten niet maar heten deze verkeerslichten

Reactie: (Hoorn)
22-9-2006, 13:57
Hoorn moet eerst de stoplicht bij de Keern (ongeveer naast Albert Heijn) gaan vervangen. Want wie daar links richting de stad wil rijden moet uren wachten totdat de stoplicht op groen springt. Dat geburt pas nadat al die andere verkeer 100 keer groen heeft gekregen.