SUPER KOOPZONDAG HOORN

ingevoerd op 22-9-2006

De koopzondagen in Hoorn vinden elke laatste zondag van de maand plaats. Tijdens de koopzondag van 24 september wordt er in de Hoornse binnenstad een grote en zeer gevarieerde markt als aanvulling op deze koopzondag georganiseerd. Dit jaar wordt de Super Koopzondag gecombineerd met een Smartlappenfestival in de Hoornse haven en een echte paardenmarkt op de Veemarkt.
 
Gezellig winkelen en een gevarieerde markt

Al sinds zes jaar worden deze Super Koopzondagen in het de Hoornse binnenstad georganiseerd. Deze evenementen worden zeer druk bezocht en vrijwel alle winkels openen op deze zondagen ook hun deuren. Een uitgelezen moment dus om lekker ontspannen een dagje te winkelen.
Naast de winkels, die open zijn, is er dus ook de grote en gezellige markt. U treft daar niet alleen de meest uiteenlopende braderiekoopjes, maar ook aanbieders van antiek en curiosa, hobbyisten met huis en tuindecoraties en winkeliers die met speciale marktaanbiedingen op hun kraam naar buiten gaan.
Kortom, een uitzonderlijk gevarieerde markt die meer dan een bezoek waard is.

Eerste Hoornse Paardenmarkt

Eindelijk wordt er sinds jaren weer vee verhandeld in de binnenstad. En wel in de vorm van een paardenmarkt op de Veemarkt. Vanuit het hele land komen handelaars naar Hoorn om een pony of een paard te kopen of te verkopen. Manege Bria uit Enkhuizen verzorgt deze dag ponyritjes. Tegen een kleine vergoeding mag er een ritje gemaakt worden op een van de vele pony’s. Centraal marktcafe is Cafe JP Coen aan de Veemarkt. Aansluitend op de Paardenmarkt is daar gezellige livemuziek van 17.00 tot 20.00 uur, verzorgd door de gastheer Nick Dekker.

Smartlappenfestival Smart aan de Haven

In samenwerking met Stichting de Hoornse Haven organiseert het Hoornse smartlappenkoor “Om te Huilen” van 14.00 tot 18.00 uur.een groots smartlappenfestival aan de Hoornse Haven!!
Op 2 podia aan zingen de koren een keur aan smartlappen en levensliederen. Bij cafe Het Schippershuis op ’t Hoofd staat een podium en het 2e podium staat bij de brug op de Korenmarkt.
In totaal 6 koren uit West-Friesland laten van zich horen! Honderden zangers en zangeressen laten zien dat het levenslied nog volop geliefd is! De volgende koren zullen aanwezig zijn:
Berkersmart
Broekerhavensmartlappenkoor
Reigersmart
Efkes Aars