Barbara de Loor opent eerste Atlas Schaatstoernooi

ingevoerd op 24-9-2006

Het Atlas College organiseert op woensdag 27 september a.s. op de nieuwe kunstijsbaan de Westfries in Hoorn het eerste Atlas Schaatstoernooi. Aan het toernooi nemen ca. 400 leerlingen deel van basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs uit Hoorn en omgeving. De start van het toernooi wordt opgeluisterd door Barbara de Loor.
 
Om 9.00 uur lost wethouder J. van Es het eerste startschot. Vervolgens rijden leerlingen in verschillende categorieën hun wedstrijden. Om 11.00 uur reiken Barbara de Loor en wethouder C. van Weel de prijzen uit aan de winnaars in de categorie basisonderwijs. Voor het voortgezet onderwijs gebeurt dit door Toon Steltenpool.

’s Middags kunnen de leerlingen van de sportklassen van de verschillende locaties van het Atlas College en andere enthousiaste leerlingen kennismaken met de nieuwe baan. De dag wordt afgesloten met discoschaatsen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in West-Friesland.

Het Atlas Schaatstoernooi moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. De leerlingen van het basisonderwijs strijden dan ook om de Atlas Wisselbeker. Bij het voortgezet onderwijs gaat de strijd om de Toon Steltenpool Wisselbeker.

Het Atlas College is een openbare scholengemeenschap voor vwo, havo en vmbo met vestigingen in Hoorn, Edam en Medemblik.