Geluidoverlast bij nieuwe kunstijsbaan

ingevoerd op 27-9-2006

In verband met de opening op zaterdag 30 september van kunstijsbaan De Westfries op de Blauwe Berg in Hoorn is exploitant Optisport diverse installaties aan het inregelen en uittesten. Hierbij ontstaat af en toe geluidhinder voor de omwonenden. De Milieudienst Westfriesland en de gemeente Hoorn reageren snel op deze klachten en grijpen in zodra ze gegrond blijken te zijn.

Zulke klachten deden zich woensdag voor toen bij wijze van proef een schooltoernooi werd gehouden en de geluidsinstallatie te hard stond. Exploitant Optisport is hierop aangesproken en heeft de installatie zachter gezet. De Milieudienst Westfriesland belt volgens de klachtenprocedure alle omwonenden die over de geluidoverlast gebeld hebben terug.

Ook op woensdag 20 september deed zich geluidhinder voor die van de kunstijsbaan afkomstig was. Verontruste omwonenden belden de gemeente en Milieudienst Westfriesland over sirenegeloei. Het ging om een test die te maken had met de brandveiligheid en de veiligheid van het publiek. De brandweer testte onder meer de brandmeldinstallatie, de brandblusvoorzieningen en de installatie die de kussens in geval van brand automatisch laat zakken. Hierbij gingen sirenes en alarmen af. Ook op deze klachten werd snel gereageerd. Door omwonenden werden complimenten geuit over de wijze waarop wordt omgegaan met de veiligheidsaspecten van de kunstijsbaan.

Ook ’s avonds
Ook in de komende periode blijven de Milieudienst Westfriesland en de gemeente Hoorn nauwgezet volgen hoe het gesteld is met het geluidsniveau tijdens en na de testfase. Zo gelden er zowel voor overdag als ’s avonds geluidnormen waaraan de kunstijsbaan moet voldoen. Medewerkers van de Milieudienst zullen er op toezien dat aan de normen wordt voldaan

Omwonenden die klachten over geluidsoverlast hebben, kunnen bellen met telefoonnummer (0229) 28 46 60 van de Milieudienst Westfriesland. Voor overige klachten kunnen zij contact opnemen met de Buitenlijn van de gemeente Hoorn, tel. (0229) 25 25 55.