Diëtisten De Omring steeds ‘beter te spreken’

ingevoerd op 9-10-2006

De diëtisten van West-Friese Zorggroep De Omring doen er alles aan om voor iedereen toegankelijk te zijn. Niet iedereen is in staat om zich overdag vrij te maken voor een bezoek aan een diëtist. In Enkhuizen en in Hoorn starten daarom avondspreekuren voor voedings- en dieetvragen. Bovendien gaan in meer plaatsen in verschillende locaties spreekuren gehouden worden dan tot nu toe gebruikelijk was. In de maand oktober is een voedingsadvies van De Omring-diëtist zelfs helemaal GRATIS en is daarvoor ook geen verwijsbrief nodig!

‘s Avonds
Een gesprek met een diëtist, de échte voedingsexpert, vindt meestal overdag plaats. Om meer mensen in de gelegenheid te stellen bij een diëtist van De Omring te rade te gaan, kan nu ook een afspraak worden gemaakt voor de maandag- en dinsdagavond. In Hoorn vindt het avondspreekuur op dinsdag plaats in verpleeghuis Lindendael, Koepoortsweg 35. In Enkhuizen kunt u daarvoor op maandagavond terecht in gebouw Snouck van Loosen, Vijzelstraat 24.

Meer locaties
Ook het aantal locaties waar diëtisten en hun cliënten elkaar kunnen ontmoeten is uitgebreid. Er werden reeds spreekuren gehouden in Avenhorn, Enkhuizen, Grootebroek, Hoorn,  Medemblik en Spanbroek. Nu komen daar locaties bij in Abbekerk, Hoogkarspel, Wogum en in de Kersenboogerd en Lindendael te Hoorn. Bovendien is er sinds kort een speciaal kinderspreekuur op de woensdagmiddag in Hoorn.

GRATIS IN OKTOBER
In de maand oktober kan iedereen geheel gratis en geheel vrijblijvend, zónder verwijsbrief van een arts, naar één van de dieetspreekuren. Een gesprek duurt ongeveer een halfuur. Wie bijvoorbeeld graag wil weten of dat wat je eet wel genoeg is en de juiste voedingsstoffen bevat, afgestemd op wat je nodig hebt, kan bellen voor het maken van een afspraak naar 0229 – 206 706.

Zeer uiteenlopende voedingsvragen
De diëtist is er voor iedereen die een advies over voeding of een dieet nodig heeft. Dit kan op allerlei gebieden zijn, zoals voedselovergevoeligheid (allergie), verhoogd cholesterolgehalte, verhoogde bloeddruk, overgewicht, ondergewicht, darmklachten (obstipatie, spastische darm), maagklachten, diabetes mellitus, hartfalen, jicht of slikklachten. Ook voor een advies bij zwangerschap of sport of voor begeleiding bij een eetstoornis bent u bij de diëtist van De Omring aan het juiste adres. De diëtist stelt een persoonlijk voedings- of dieetadvies voor u op en houdt hierbij rekening met uw wensen en mogelijkheden.