Aftrap voorronde NK schoolstraatvoetbal in Hoorn

ingevoerd op 21-10-2006

Op 1 november vindt op het Cruyff Court Hoorn Veld aan de Nachtegaal de Hoornse voorronde van het nationaal schoolstraatvoetbalkampioenschap plaats. Het is een 6 tegen 6-straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit de groepen 7 of 8 van het basisonderwijs, georganiseerd door de Cruyff Foundation in samenwerking met andere partners. Aangezien dit toernooi goed aansluit bij de BOS-Impuls (Buurt, Onderwijs en Sport) heeft Sportopbouwwerk Hoorn de scholen uit het projectgebied Kersenboogerd en Risdam-Noord voor dit toernooi benaderd.

Alleen steden met een Cruyff Court, zoals Hoorn, krijgen de aanbieding om mee te doen aan dit landelijke toernooi. De aftrap voor de voorronde in Hoorn vindt plaats op woensdag 1 november 2006 om 13.00 uur op het Cruyff Court Hoorn Veld aan de Nachtegaal in de wijk Kersenboogerd. Het is een toernooi tussen de deelnemende BOS-scholen onderling.
Zowel de basisscholen uit het projectgebied Risdam-Noord als de basisscholen uit het projectgebied Kersenboogerd vaardigen teams af. De deelnemende scholen uit de Kersenboogerd, dit zijn De Hoeksteen, De Duiventil en De Kerseboom, komen in totaal met zeven teams. De deelnemende scholen uit Risdam-Noord, De Dobbelsteen en De Rank, hebben vijf teams afgevaardigd. De winnaars van de voorrondes werken uiteindelijk toe naar de landelijke finaledag. Die vindt plaats in het voorjaar van 2007.
Iedereen is op 1 november van harte welkom op het Cruyff Court Hoorn Veld aan de Nachtegaal om de Hoornse voorronde van het schoolstraatvoetbalkampioenschap bij te wonen. Kijk voor meer informatie op www.schoolstraatvoetbal.nl, www.sportopbouwwerkhoorn.nl of neem contact op met het Sportopbouwwerk gemeente Hoorn, tel. 0229 25 94 53.