Gemeente Hoorn verbiedt nachtmarathon op nieuwe ijsbaan

Nieuwe ijsbaan geeft overlast omwonenden

De gemeente zal de directie van kunstijsbaan De Westfries vandaag schriftelijk laten weten dat de voor dit weekeinde geplande nachtmarathon niet door kan gaan. Gezien de klachten van de afgelopen weken en vanwege het feit dat deze activiteit midden in de nacht plaatsvindt, willen B en W de zogeheten Droomtijd Marathon niet toestaan. De Droomtijd Marathon begint zaterdag 28 oktober om middernacht en eindigt zondagmorgen om 4.00 uur.
 
In de overeenkomst tussen de gemeente en de exploitant van de ijsbaan is geregeld dat er doordeweeks mag worden geschaatst tot uiterlijk 23.10 uur en op zaterdag en zondag tot respectievelijk 22.00 en 21.00 uur. Bovendien is geen ontheffing gevraagd om af te mogen wijken van de normale sluitingstijden van de horeca. De horeca in De Westfries moet om middernacht (00.00 uur) sluiten. Voor een verruiming van de sluitingstijd moet een ontheffing worden aangevraagd. Dat is niet gebeurd. Omdat er volgens de publicaties ook sprake is van een DJ en een gerenommeerd marathon speaker is geen sprake van normale bedrijfsvoering en zou ook een evenementenvergunning nodig zijn.

Via een melding van de ijsbaan bij de Milieudienst Westfriesland is de gemeente op de hoogte gesteld van de geplande festiviteit. Daarbij bleek dat de ijsbaan in strijd handelt met de voorwaarden uit het contract tussen de gemeente en de exploitant van de ijsbaan, Optisport BV.
Afgelopen weekeinde, op zondag 23 oktober, heeft de Milieudienst Westfriesland nieuwe metingen verricht. Daaruit blijkt dat er sprake is van geluidhinder voor de woningen aan het Keern. Dit gevoegd bij eerdere constateringen van geluidhinder en het feit dat het gaat om een activiteit in de late nachtelijke uren is voor B en W reden om de nachtmarathon niet toe te staan.

Het college van B en W heeft tijdens zijn vergadering deze week nog eens expliciet uitgesproken dat het wil dat de exploitant van de ijsbaan zich strikt aan de regels houdt, mede in het licht van de klachten over geluidsoverlast de afgelopen weken.

Reacties
Reactie: (kees )
29-10-2006, 12:11
Weet iemand misschien nog een paar vierkante meter in Hoorn waar niet gebouwd is, waar je even een paar tellen kunt lopen zonder dat je meteen iemand tegen komt of een gebouw ziet staan?

Zo ja, geef dit door aan de gemeente Hoorn, dan kan ook dit bebouwd worden.........

De verhouding bebouwing/open ruimte is toch volledig zoek in Hoorn? Hoorn is niet groter dan het is.
(Kijk ’s op de nieuwe plattegrond die we allemaal in de bus vonden en zie wat ik bedoel......)

Reactie: (nosfaratu)
28-10-2006, 20:48
Vanaf het begin was de ijsbaan voor (bijna) iedereen een doorn in het oog. Toch kwam deze er en niemand (behalve zo’n 100 schaatsliefhebbers uit de regio) is er blij mee. Hoe kan het toch dat ons geld aan dit soort bij voorbaat verliesgevende nonsens wordt uitgegeven? Precies, door egotrippende politici e.d.

Reactie: (theo jansen)
27-10-2006, 20:26
De gemeente had de schaatsliefhebbers en zichzelf veel narigheid bespaard als ze tijdens de inspraakprocedures wat meer gewicht had toegekend aan de toen door bewoners geuite bezwaren. Nu schiet het gemeentebestuur zichzelf in de voet. Au!

Reactie: (ijscoman)
27-10-2006, 10:38
Onze Gijs woont zeker ver van de ijsbaan?

Reactie: (kees )
26-10-2006, 15:27
Het is ongelooflijke wat de Ambtenaren van de Gemeente Hoorn steeds bedenken:

-Op een ongeschikte plek (licht en geluidsoverlast) een ijsbaan laten bouwen.

-Een ijsbaan die bovendien bij voorbaat met verlies gaat draaien. (Zelfs Thialf draait met verlies.)

- Met parkeerproblemen (had ik begrepen tenminste)

-Waarbij een van de laatste schaarse kleine groene open plekken volgebouwd gaat worden
(Juliana park gaat er ook aan: Grootste jachthaven komt daar, huizen erbij die de, Het dierenasiel wordt een parkeerplaats en de bomen van het park willen de ambtenaren nu ook al deels gaan kappen om andere redenen.


En wat is nu dus actueel het geval: er staat een peperdure ijshal waar niet altijd geschaatst kan worden.

Onvoorstelbaar allemaal!

PS de klachten van omwonenden zijn terecht natuurlijk......

Reactie: (gijs)
26-10-2006, 12:20
Tsja mensen moeten altijd wat te zeuren hebben !

Reactie: (Keernbewoner)
26-10-2006, 10:28
Je houdt het niet voor mogelijk: het lijkt er waarachtig op dat de gemeente eindelijk inziet dat je klachten van bewoners niet zomaar kunt negeren.