Bedrijven Oude Veiling gecontroleerd

ingevoerd op 26-10-2006

De politie, gemeente Hoorn, het Hoogheemraadschap, Nuon en de Milieudienst Westfriesland hebben samen in een week controles uitgevoerd bij alle bedrijven op het bedrijventerrein De Oude Veiling. De gezamenlijke handhavingactie is door veel bedrijven als positief ervaren, omdat ze nu één controlebezoek hebben gehad, in plaats van diverse losse bezoeken door verschillende instanties.

De instanties zijn van plan meer van dit soort gemeenschappelijke handhavingsacties uit te voeren.
Bij de door de milieudienst geconstateerde overtredingen ging het met name om zaken als het te laat keuren van brandblusmiddelen, geen lekbakken onder diverse vloeistoffen, het niet onderhouden van stookinstallaties en het niet indienen van een milieumelding. Ook zijn er wat meer acute overtredingen geconstateerd zoals het verkeerd opslaan van gevaarlijke stoffen, het dumpen van afvalstoffen, het veroorzaken van geluidshinder en het lozen van olie op de riolering. In zeven gevallen was de overtreding dusdanig ernstig dat door de politie proces-verbaal is opgemaakt. De milieudienst ziet er op toe dat de overtredingen binnen een tijdsbestek van enkele dagen tot enkele weken worden opgeheven. Voldoet het bedrijf hier niet aan, dan wordt overgegaan tot het opleggen van dwangmaatregelen.

Container
Door de gemeente worden acht bedrijven aangeschreven die een container hebben geplaatst zonder dat daarvoor een bouwvergunning is verleend. Tevens staat een aantal van deze containers in de vrije drie meter zone zodat bij een eventuele calamiteit hulpdiensten worden belemmerd in hun werkzaamheden. Daarnaast is er in één geval van illegale bewoning geconstateerd. Nuon constateerde dat in vijf gevallen iets mis was met de elektrameter. De betreffende bedrijven kunnen een naheffing van de Nuon verwachten. Ook waren zeven al ontmantelde hennepkwekerijen ontdekt.

Bedrijven positief
De gezamenlijke handhavingactie is door veel bedrijven als positief ervaren. Bedrijven hebben nu één controlebezoek gehad, in plaats van diverse losse bezoeken door verschillende instanties. Daarbij is niet alleen het eigen bedrijf gecontroleerd, maar ook ieder bedrijf in de directe omgeving.