Nieuw Raadslid VVD HOORN

ingevoerd op 3-11-2006

Chris de Meij is deze week beëdigd als raadslid voor de VVD Hoorn. Door het vertrek van mr. H. Hansen, hij werd wethouder in Alkmaar, kwam de heer de Meij voortijdig in de gemeente Raad van Hoorn. Daarvoor was hij al geruime tijd actief als steunfractielid voor de VVD. Zowel in het bestuur als in de diverse commissies heeft de heer de Meij zitting gehad.
 
Jonge mensen zijn nog te weinig vertegenwoordigd in de gemeentelijke politiek. Het is te gemakkelijk om alleen maar commentaar te leveren aan de zijlijn. Doe mee, de landelijke slogan van de VVD is dan ook op mijn lijf geschreven zo zegt de Meij.

Waar ga je de komende periode op inzetten?
In de algemene beschouwingen afgelopen donderdag hebben wij het al aangehaald.
Wij zijn het zicht wat kwijt geraakt op de voortgang of het gebrek aan voortgang van allerlei projecten zoals Vale Hen, Stationsgebied, Bangert & Oosterpolder, Weeshuiscomplex, Runshopping Centrum, Oostereiland, en niet te vergeten de Blauweberg. Van teveel zaken weten we niet of er aan wordt gewerkt of niet. En laat duidelijk zijn, jongerenvoorzieningen moeten er gewoon zo snel mogelijk komen. 
Daarnaast wil ik me inzetten op de bereikbaarheid van de binnenstad. Dit is goed voor onze locale economie. Daaraan wil ik ook het toeristenbeleid koppelen. Ik wil er voor zorgen dat er meer toeristische activiteiten voor de gemeente Hoorn worden ontwikkeld, waarbij de herinvoering van de kaasmarkt een goed voorbeeld is. Nu zijn er nog te weinig bindende elementen die de tourist in Hoorn kan houden. Dan denk ik ook aan nieuwe mogelijkheden voor de stoomtram. Daarnaast zie ik mogelijkheden voor een toeristische ontwikkeling op het Oostereiland.
Ik heb mijzelf voor de verkiezingen al ingezet voor camera toezicht op bedrijventerreinen en mogelijk op plekken in de openbare ruimte. Positieven resultaten in andere gemeenten zijn er genoeg om ook in Hoorn dergelijke maatregelen te nemen.
Daarnaast wil ik de verkeersaanpassing rondom de ballenbrug (Berkmergouw/ Zwaagmergouw / Langetuin) eens goed onder de loop nemen. Er zijn mij daar een aantal dingen niet geheel duidelijk. Er heerst daar een hoop onvrede bij deze bewoners. Daarover ben ik al in contact met de bewoners.
U ziet het op Meij mag u rekenen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in en wil me dan ook de komende periode actief inzetten voor onze stad Hoorn.
chris.de.meij@vvdhoorn.nl