Grote namen in het Architectuurcentrum Hoorn

ingevoerd op 8-11-2006

Op de plaats van het oude Parkschouwburg aan de Westerdijk zal een nieuw gebouw verschijnen. De keuze voor het ontwerp dat het beeld van de Westerdijk gaat bepalen, is gevallen op het ontwerp van l’atelier d’architecture Breitman et Breitman. Maar wat hebben de overige deelnemers  (Crepain Binst Architecture en Soeters van Elkdonk Ponec architecten) voor de prijsvraag die de gemeente Hoorn uitschreef ontworpen? En wat is hun visie op het gekozen ontwerp aan de Westerdijk?
Op donderdagavond 23 november nodigt het Architectuurcentrum Hoorn u uit voor een uitdagende avond. Drie grote namen uit architectuurland zullen Hoorn aandoen voor een discussie over bouwen in onze historische binnenstad. De drie architecten die mee hebben gedaan aan de prijsvraag voor de invulling van de Westerdijk zullen namelijk alle drie aanwezig zijn om hun ontwerp toe te lichten. Marc Breitman, Jo Crepain en Dana Ponec discussiëren tevens over het thema bouwen in historische binnensteden. .Wat komen deze vooraanstaande architecten tegen in hun ontwerppraktijk en hoe gaan ze met dit thema om?
Het winnende ontwerp werd op maandag 18 september in de nieuwe schouwburg gepresenteerd aan de Hoornse bevolking. ‘De Compagnie’ is ontworpen door l’atelier d’architecture Breitman et Breitman uit Parijs. Het gebouw heeft appartementen en een daghorecavoorziening met daarachter een besloten hof omgeven door eengezinswoningen. Het ontwerp bevat 27 appartementen, 8 hofwoningen, 1 loft, 1 daghorecavoorziening en een parkeergarage met 58 parkeerplaatsen. Burgemeester en wethouders hebben het bedrijf Ooms Avenhorn Groep/De Peyler uitgeroepen tot winnaar van de ontwerp- en ontwikkelingscompetitie voor de locatie van de Oude Schouwburg. Van drie geselecteerde ontwikkelaars (Ooms Avenhorn, Kalliste Woningbouwontwikkeling en Interheem Hopman Groep) kwam Ooms Avenhorn Groep als winnaar uit de bus.
Bent u geïnteresseerd in architectuur in Hoorn? En wilt u meer weten over het gebouw dat aan de Westerdijk gaat verrijzen? U bent van harte welkom op donderdag 23 november om (gratis) te kijken, te luisteren en mee te discussiëren met de grote namen in de architectuur. Het Architectuurcentrum
Hoorn verstuurt uitnodigingen per digitale post. Wilt u ook gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist). Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn.
plaats:   Bibliotheeksalon Centrale Bibliotheek Hoorn Wisselstraat 8 Hoorn
datum:  donderdag 23 november 2006, geen entree
tijd:   20:00 uur
info:   coördinator Gytha Heeren
t:  0229 219441
e:  info@archicentrumhoorn.nl
w:  www.archicentrumhoorn.nl