Politie Hoorn zoekt slachtoffers en getuigen van berovingen.

ingevoerd op 16-11-2006

De politie in Hoorn is op zoek naar slachtoffers en getuigen van berovingen. Vanaf augustus vonden in het Centrum en de Grote Waal een aantal berovingen plaats. De laatste weken zijn echter een aantal mensen overvallen in de wijk Kersenboogerd. Het gaat om enkele tientallen berovingen.
Woensdag 15 november 2006 werden drie verdachten aangehouden die worden verdacht van de beroving op het Kleine Wijzend. Het slachtoffer en een getuige achtervolgden de overvallers waarna deze konden worden aangehouden. De politie onderzoek of deze verdachten ook iets te maken hebben met eerder gepleegde berovingen.
De politie gaat er van uit dat het om een groep jongelui gaat die deze berovingen plegen.
Qua signalement passen de aangehouden verdachten in deze groep jongens. In veel gevallen is de werkwijze bij de berovingen het zelfde. De slachtoffers worden door één verdachte benaderd met een algemene vraag. Vervolgens komen meerdere verdachten om het slachtoffer staan die vervolgens wordt beroofd. De buit bestaat in veel gevallen uit iPod’s, mobiele telefoontoestellen, MP-3 spelers en portemonnees.
Bij de politie bestaat de indruk dat er meerdere mensen slachtoffer zijn geworden van deze berovingen. Zij doet een dringend beroep op deze mensen om alsnog aangifte te doen. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met getuigen van deze overvallen. Slachtoffers en getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief). De informatie van zowel de slachtoffers als getuigen is onontbeerlijk om dit onderzoek met succes af te ronden.