Wall of Fame in kunstijsbaan De Westfries

ingevoerd op 21-11-2006

De Wall of Fame die de gemeente gaat inrichten voor sportmensen uit Hoorn die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd komt in kunstijsbaan De Westfries. Op deze eregalerij voor Hoornse coryfeeën zullen als eerste de portretten van het zeilduo Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, de windsurfer Stephan van den Berg en de kickbokser Ernesto Hoost terechtkomen. Dat heeft het college van B en W van Hoorn vandaag besloten.

De Wall of Fame wordt eind januari officieel geopend in aanwezigheid van de kampioenen. De Wall of Fame is een extra middel om aansprekende sportprestaties te waarderen, naast de toekenning van een bronzen, zilveren of gouden sportpenning.

 De komst van een Wall of Fame werd al bekend gemaakt tijdens de huldiging in september van de  tweevoudig wereldkampioenen in de Olympische 470 klasse Marcelien de Koning en Lobke Berkhout. Directe aanleiding voor het inrichten van een Wall of Fame was dat beiden reeds de hoogste sportonderscheiding van de gemeente hadden ontvangen. Vandaag is besloten dat de Wall of Fame wordt ingericht in kunstijsbaan De Westfries, een publieke ruimte met een sterke relatie met de sport. Tevens is besloten dat daar ook de portretten komen te hangen van de Olympisch kampioen windsurfen Stephan van den Berg (Los Angeles, 1984) en de kickbokser Ernesto Hoost, viervoudig wereldkampioen in de K1 (zwaarste) klasse (1997,1999, 2000 en 2002).  De Hoornse sportcoryfeeën zullen met een portret van 1.50 x 1.50 meter in de nieuw in te richten eregalerij worden geëerd.

Reacties
Reactie: (Jan Koelemeij)
22-11-2006, 12:57
Goed initiatief.