Seventies uit Hoorn herleven in Utrecht

HOORNS MUSEUM PROMINENT OP VERZAMELAARSJAARBEURS

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont op de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht de succesvolle tentoonstelling “The Seventies” in een afgeslankte versie. In een opstelling van twintig meter lengte geven honderden voorwerpen, foto’s, filmfragmenten en teksten een beeld van die opvallende jaren zeventig. Afgelopen zomer was de expositie al in het nostalgische Hoornse museum te zien en op verzoek van de organisatie van deze grote verzamelbeurs zijn “The Seventies” nog éénmaal te zien en wel op 2 en 3 december 2006 in de Jaarbeurs.

Veel verzamelaars kijken reikhalzend uit naar de tweedaagse VerzamelaarsJaarbeurs. Tijdens dit grootste verzamelevenement van Europa stellen ruim 1000 standhouders uit binnen- en buitenland het meest waardevolle uit hun collecties ten toon en/of bieden collectoritems te koop of te ruil aan. Voor iedere verzamelaar, maar ook voor belangstellenden is er echt van alles te vinden op het gebied van antiek, curiosa, meubelen, speelgoed, munten, postzegels, poppen, aardewerk, boeken, enz. Voor muziekliefhebbers is er de Mega Platen & CD Beurs. 

Het Museum van de Twintigste Eeuw stelt de compacte versie van “The Seventies”-expositie op in Hal 7, naast een groot horeca-terras, een Sinterklaas-expositie en het Verzamel-paviljoen. Het Hoornse museum heeft bij de tentoonstelling ook een stand waar het museum wordt gepromoot en waar nostalgische producten uit de MuseumShop worden verkocht. Op deze wijze timmert het museum aan de weg en bereikt enige tienduizenden verzamelaars.

Nederland kent ruim 5 miljoen verzamelaars. Ook de niet-verzamelaar komt aan zijn trekken, want tussen alle verzamelobjecten kan iedereen herinneringen ophalen, ideeën opdoen en al het schoons uit (groot)moeders tijd bewonderen. Dit najaar worden er rond de 45.000 bezoekers verwacht op deze verzamel-tweedaagse in de Jaarbeurs Utrecht.  

Info over beurs: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl
Info over Museum van de Twintigste Eeuw: www.museumhoorn.nl