Oplichting via Marktplaats.nl

ingevoerd op 5-12-2006

Bij de politie is aangifte gedaan van weer een nieuwe manier van oplichting. Via Marktplaats.nl biedt een jongen werk aan. Een slachtoffer, die contact met hem had gezocht, kreeg het volgende verhaal te horen: de jongen had een bloeiende handel via internet. Omdat hij minderjarig was wilde zijn ouders dat hij ermee zou stoppen. Zij hadden ook zijn bankrekening opgeheven. Om toch door te kunnen gaan had hij het rekeningnummer van een ander nodig. De vergoeding voor het gebruik van de rekening zou 15% bedragen.
Toen het slachtoffer hiermee akkoord ging werd al snel een bedrag van ongeveer duizend euro op zijn rekening gestort. Vervolgens werd een afspraak gemaakt voor contante overdracht van het geld.
Klaarblijkelijk was er niets aan de hand, tot een gedupeerde zich meldde. Deze gedupeerde had goederen gekocht via internet, deze goederen betaald, maar vervolgens nooit geleverd gekregen. Een probleem, want het enige spoor liep dood bij ons slachtoffer. Van de oplichter waren geen naams- of adresgegevens bekend.