Collegeuitvoeringsprogramma richt zich op activiteiten voor burger en stad

ingevoerd op 7-12-2006

Burgemeester en Wethouders hebben het eerste Hoornse meerjaren Collegeuitvoeringsprogramma 2006-2010 vastgesteld. Het uitvoeringsprogramma gaat, verdeeld over ongeveer 70 onderwerpen, in op alle op de burgers en stad gerichte activiteiten. Het is de eerste keer dat de plannen van college en raad zo systematisch en gedetailleerd zijn uitgewerkt.

Het collegeuitvoeringsprogramma slaat een brug tussen de Stadsvisie, het Collegeakkoord, de Beleidsagenda van de Raad, de Programmabegrotingen 2006 en 2007 en de afdelingsplannen van de gemeentelijke organisatie. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn deregulering en vermindering van administratieve lasten, verkeersveiligheid, ruimte voor bedrijven, onderwijshuisvesting, aantrekkelijke en veilige speelplekken, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, ontwikkelen van een lokaal gezondheidsbeleid en de ontwikkeling van Oostereiland. Per onderwerp wordt aangegeven welke activiteiten er ondernomen worden in 2006 en 2007 en welke in 2008-2010 en hoe de financiering is geregeld.

De plannen zijn opgesteld op basis van nu bekende gegevens en huidige inzichten. In de loop van de bestuursperiode 2006-2010 wordt het aangepast aan nieuwe gegevens, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wensen. Het Collegeuitvoeringsprogramma 2006-2010 is in te zien bij de voorlichtingsbalie in het stadhuis, Nieuwe Steen 1.