Vuurwerk op 6 lokaties in Hoorn te koop

ingevoerd op 19-12-2006

Vuurwerk kopen mag alleen op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. De kopers moeten 16 jaar of ouder zijn. Per persoon is de maximaal toegestane hoeveelheid 10 kilo. In de gemeente Hoorn is op de genoemde dagen gecontroleerd en goedgekeurd vuurwerk te koop op de volgende 6 adressen van erkende handelaren:

Binnenstad:
Halfords, Breed 21-23
Magazijn Krop, Baanstraat 9/Veemarkt 32-34
Tweewielerspecialist Van Vliet, Veemarkt 41-43/Kleine Noord 52-58
Bedrijventerrein Hoorn-80:
Fem’s Handelsonderneming, Protonweg 14c
Kersenboogerd:
Tweewielerspecialist Van Vliet, Reiger 54-55
Bedrijventerrein De Oude Veiling Zwaag:
Moped Brommershop, De Oude Veiling 30-31-32-51

Afsteken mag alleen op oudejaarsdag en -nacht
Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 10.00 uur ’s ochtends en 1 januari 02.00 uur ’s nachts. De politie let ook dit jaar extra scherp op de illegale koop en verkoop van vuurwerk en op het afsteken van vuurwerk buiten de tijdstippen waarop dat is toegestaan. Met meldingen en klachten wordt uiterst serieus omgegaan. Heeft u vóór 31 december overlast, belt u dan de politie: 0900 8844.

Wie overlast met vuurwerk veroorzaakt en betrapt wordt, wacht inbeslagname van het vuurwerk plus een proces-verbaal voor het op straat in bezit hebben van vuurwerk en het afsteken daarvan.

Elk proces-verbaal wordt doorgestuurd naar de officier van justitie. Deze zal vervolgens de strafmaat bepalen.
Ruim vuurwerkafval meteen op!

Veel vuurwerkletsel ontstaat doordat kinderen de volgende dag weigeraars proberen af te steken. Ruim uw vuurwerkafval daarom zo snel mogelijk op. Dat gaat het best als u de vuurwerkresten: eerst natmaakt, bij elkaar veegt, in een vuilniszak doet, buiten laat staan (in tuin, op balkon), meegeeft met het gewone huisvuil (als het kruit doornat is, gaat het niet meer af in de verbrandingsovens).

De veegmachines van de gemeente Hoorn ruimen op 1 januari ook vuurwerkrestanten op, maar zij beperken zich tot grote open plekken waar veel vuurwerk is afgestoken. Ze komen niet in de woonbuurten.