IJsselweg in beeld voor jeugd- en jongerencentrum Blokker

ingevoerd op 28-12-2006

B en W van Hoorn hebben besloten om alsnog te onderzoeken of de locatie IJsselweg bestemd kan worden voor het realiseren van een jeugd- en jongerencentrum voor de groep van 6 tot 19 jaar. Dit blijkt uit een brief van 22 december 2006 van B en W aan de gemeenteraad.

In het eerste kwartaal van 2007 zal het college een plan van aanpak maken voor de uitwerking van het onderzoek naar een jeugd- en jongerencentrum Blokker op deze plek. Naast de ruimtelijke aspecten worden daarbij ook de financiële en inhoudelijke aspecten meegenomen.
In eerdere discussies over het jeugd- en jongerencentrum Blokker is de locatie IJsselweg nadrukkelijk benoemd als geschikte locatie (met de locatie IJsselweg wordt bedoeld het gebied dat begrensd wordt door de Westerblokker, IJsselweg en Zuiderhout). Daarbij verwijzen B en W  naar de raadsvergadering van 12 april 2005, waarin door een aantal fracties is uitgesproken dat dit een locatie is die bijzonder de moeite waard is om door het college onderzocht te worden.

Er waren echter belemmeringen vanwege het vernietigde goedkeuringsbesluit van het bestemmingsplan Bangert en Oosterpolder. Na het vernietigingsbesluit was met de gemeenteraad afgesproken het bestemmingsplan slechts aan te passen op de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak, de gewijzigde regelgeving en in beperkte mate op ambtshalve wijzigingen. De inpassing van een jeugd- en jongerencentrum op de locatie IJsselweg viel daarbuiten.

Goedgekeurd
Het bestemmingsplan ‘Bangert en Oosterpolder, herziening ex artikel 30 WRO’ is inmiddels goedgekeurd. Tegen het herziene bestemmingsplan is beroep aangetekend. Omdat echter geen verzoek is ingediend om een voorlopige voorziening van de goedkeuring van het plan, is het herziene bestemmingsplan kort geleden in werking getreden.
Nu de goedkeuring van het bestemmingsplan is verkregen, zijn er geen belemmeringen meer om te starten met een procedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Daarom heeft het college besloten om alsnog te onderzoeken of de locatie IJsselweg bestemd kan worden voor het realiseren van een jeugd- en jongerencentrum voor de groep van 6 tot 19 jaar.
Een eerder idee om het jeugd- en jongerenwerk deel uit te laten maken van een mogelijk bredeschoolconcept binnen basisschool De Bussel leidde tot zo veel weerstand dat de op 20 december 2006 hierover te houden informatieavond werd afgeblazen en het college dit idee terugtrok.