Gratis entree bij 6-banentoernooi op De Westfries

ingevoerd op 8-1-2007

Mede door sponsoring van notariskantoor Abma Schreurs uit Benningbroek is de marathonwedstrijd van zaterdag 13 januari op kunstijsbaan De Westfries gratis toegankelijk. De wedstrijd, die om 20.30 uur begint maakt deel uit van het grote 6-banentoernooi.
 
Op De Westfries komen deze zaterdagavond drie klassen in actie; dames, veteranen en C-rijders. In de voorgaande wedstrijden op de banen in Alkmaar, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Den Haag is wekelijks hard gestreden om de punten. Nu de slotfase nadert is de spanning volop aanwezig want in geen enkele klasse is de beslissing al gevallen.

Bij de dames leidt de Zaanse Sanne Bax en zit het West-Friese drietal Moniek Spigt, Petra Spigt en Paul Mol dicht bij elkaar rond de zevende plaats. Beste veteraan Arjan Bakker verbeterde zijn leidende positie door winst in de laatste wedstrijd in Haarlem en gaat nu royaal aan kop voor Gerard Sluijs en Jurgen Meijer.

Bij de C-rijders leidt de jonge Michel Maerten en bezetten de West-Friezen Sjaak Botman, Mark Huisman en Bart Mol de plaatsen 5, 6 en 7. In deze klasse zijn de onderlinge verschillen zo klein dat nog alles mogelijk is.