Hoornse Brassband maakt reis om de wereld

voorjaarsconcert op zaterdag 17 februa

Kun je een leven voorstellen zonder muziek? Muziek die ontroert, melodieën die je raken, die je motiveren of juist kalmeren. Genieten van stemmige klanken en vrolijk worden van leuke deuntjes. En de wereld zit vol muziek. Zo groot als de aarde is, zo divers zijn de verschillende muzieksoorten. De sfeer van een land en een cultuur zijn soms heel goed te vangen in een melodie. Omdat muziek ook gedeeld moet worden geeft de Hoornse Brassband een voorjaarsconcert op zaterdag 17 februari a.s.

Een muzikale reis om de aarde, met Jules Verne naar de diepten van de zee en in de hoge ijle lucht. Diverse landen zullen we aandoen en verschillende muziekstijlen zullen te horen zijn. Hoewel er in dat weekend ook veel carnavalsmuziek te horen zal zijn verwachten wij toch veel publiek. Kom en laat je verrassen door de brede muzikale mogelijkheden van een brassband en geniet van een mooie avond. De reis begint om 20.00 uur in de Oosterkerk te Hoorn. Reiskosten zijn € 4,-, donateurs gratis.

De Hoornse Brassband is een bekende muziekvereniging in de regio. Zowel de sfeer als de muzikale mogelijkheden zijn hoog en het enthousiasme straalt er van af. In november j.l. heeft de Hoornse Brassband een goed resultaat behaald in Zeeland. Het heeft laten zien dat de nieuwe dirigent Erwin ter Bogt de juiste snaar heeft geraakt en het orkest op een goed niveau kan functioneren. Een brassband heeft zowel goede solisten als een goed samenspel nodig en beide zijn in ruime mate aanwezig. De warme klanken en diversiteit zijn kenmerkend. De dirigent weet in een korte tijd een inspirerend repertoire op te bouwen. De leden van de brassband hopen dan ook dat veel mensen komen luisteren voor een (hernieuwde) kennismaking. Tot de 17e februari!