Lezing in Architectuurcentrum over Horizon

ingevoerd op 5-2-2007

Bij het Horizon college in Hoorn aan de Maelsonstraat verrijst een nieuwe horizon. Het Architectuurcentrum Hoorn nodigt u daarom op 22 februari 2007 uit voor een lezing over het nieuwe Horizon College. Architecten Dennis Hauer en Hans Jan Dürr van Royal Haskoning Architecten vertellen hoe het ontwerp voor het Horizon College tot stand is gekomen.
 
De nieuwbouwplannen voor het Horizon College in Hoorn zijn op dit moment in uitvoering. In plaats van de bestaande versnippering van locaties krijgt het College een combinatie van nieuwbouw en renovatie op één plek. Het bestaande gebouw Velius wordt gerenoveerd en door middel van een atrium en luchtbruggen met state of the art nieuwbouw verbonden. De andere gebouwen (Maelsonstaete, Koopmanstaete, Rotius, Junius en de gebouwen aan de Draafsingel) zijn verkocht of gesloopt. Op een deel van het terrein komen kantoren en/of appartementen, evenals op het terrein aan de Draafsingel. De nieuwbouw wordt in augustus 2008 in gebruik genomen.

Naast de lezing hangt er vanaf 22 februari in het Architectuurcentrum een tentoonstelling met het ontwerp van het nieuwe Horizon College.

Bent u geïnteresseerd in architectuur in Hoorn? En wilt u meer weten over het gebouw dat aan de Westerdijk gaat verrijzen? U bent van harte welkom op donderdag 22 februari om (gratis) te kijken, te luisteren en mee te discussiëren met de grote namen in de architectuur.
Het Architectuurcentrum Hoorn verstuurt uitnodigingen per digitale post. Wilt u ook gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist). Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn.

plaats:   Bibliotheeksalon Centrale Bibliotheek Hoorn Wisselstraat 8 Hoorn
datum:  donderdag 22 februari, geen entree
tijd:   20:00 uur
info:   coördinator Gytha Heeren
t:  0229 285783
e:  info@archicentrumhoorn.nl
w:  www.archicentrumhoorn.nl