Stichting Hoorn 650 zoekt 3 nieuwe Scheepsjongens van Bontekoe!

ingevoerd op 7-2-2007

Johan Fabricius beschreef in zijn boek De Scheepsjongens van Bontekoe o.a. de avonturen van Hajo, Padde en Rolf. Iedereen in Hoorn kent de beeldengroep bij de Hoofdtoren waar de 3 scheepsjongens uitkijken over de Zuiderzee/het IJsselmeer. De 3 scheepsjongens zijn onlosmakelijk aan Hoorn verbonden en zijn waarschijnlijk de meest gefotografeerde beeldengroep in de stad die dit jaar haar 650-jarig bestaan viert.
 
Tijdens dit feestjaar is er plaats voor 3 nieuwe scheepsjongens. Drie jongens die in 2007 enkele malen als Hajo, Padde en Rolf zullen figureren. En daarom is het bestuur van de Stichting Hoorn 650 op zoek naar 3 jongens die hiervoor in aanmerking willen komen.

Er wordt gedacht aan jongens in de leeftijd van 12, 13 of 14 jaar die in Hoorn wonen en die dus bereid zijn om scheepsjongen te worden. De jongens moeten net als Hajo, Padde en Rolf verschillend van lengte zijn en ook een verschillend postuur hebben.

Jongens die hiervoor in aanmerking willen komen kunnen zich aanmelden bij Rien Stout (Schoener 12 1625 CT Hoorn of stouthoorn@quicknet.nl). In het aanmeldingsberichtje moeten niet alleen wat persoonlijke gegevens staan (geboortedatum, adres, hobby’s) etc. maar ook waarom men graag in aanmerking wil komen om Scheepsjongen anno 2007 te worden.

De aanmelding sluit op 28 februari a.s. Daarna zal de selectie plaatsvinden en iedereen die zich heeft aangemeld krijgt daarvan uiteraard bericht.