Politie controleert op drank en verlichting

ingevoerd op 11-2-2007

Provinciale alcoholcontrole
Noord-Holland, zondag 11 februari 2007
Jaarlijks overlijden een groot aantal weggebruikers en raken honderden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom hebben de verschillende politiekorpsen in Noord Holland tussen donderdagavond 8 februari en zondagochtend 11 februari grootscheepse alcoholcontroles gehouden. Bijna 140 politiemensen controleerden op 40 verschillende plaatsen ruim 5600 bestuurders. Dit leverde 50 verdachten op die teveel alcohol hadden gedronken. Zeven van hen hadden zoveel gedronken dat zij hun rijbewijs moesten inleveren. Het hoogst gemeten alcoholpercentage was 820 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) terwijl 220 ug/l is toegestaan. Bestuurders met een beginnersrijbewijs mogen niet meer dan 90 ug/l alcohol in hun adem hebben.

Verkeerscontrole
Hoorn, zondag 11 februari 2007
Op zondagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Koepoortsweg in Hoorn. Hierbij kregen maar liefst 36 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Auto in brand
Hoorn, zondag 11 februari 2007
Op zondagmorgen omstreeks 05.40 uur stond een auto in brand op de Kerkewagen in Hoorn. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te doven. Waarschijnlijk is de brand ontstaan in pallets die naast de auto lagen, waarbij het vuur is overgeslagen. De pallets zijn mogelijk in brand gestoken.