Museum in Hoorn verkoopt enge rekwisieten

Laatste kans om te Griezelen in Museum

Nog enkele dagen zijn ze te aanschouwen in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn: Spinnen, spoken, Dracula, Frankenstein, trollen, skeletten, Harry Potter, heksen… Tot en met 4 maart 2007 kan men nog lekker griezelen op de expositie “ENG !, griezelen in het museum”. Vooral voor kinderen is het een populair uitje. Wegens ruimtegebrek gaan de skeletten en heksen na 4 maart in de uitverkoop.

Griezelarrangement
Het museum heeft vanwege de griezelige expositie ENG een leuk arrangement voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje. Bij de entree van het museum krijg je een puzzeltocht en een zaklampje. Je bezoekt de 6 zalen van het museum, maar vooral natuurlijk de tentoonstelling ENG! Daarna staat er een tafel voor jullie klaar in het gezellige MuseumCafé en krijg je een bakje patat met mayonaise en een toverdrankje... Tenslotte is er voor alle kinderen een griezelig verrassinkje. De totale kosten bedragen 7 euro per kind. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via 0229-214001 of info@museumhoorn.nl. Het Griezel-arrangement kan wegens grote drukte niet voor zondag geboekt worden.
Overigens krijgen kinderen ook bij een ‘gewoon’ museumbezoek, dus zonder arrangement, een zaklampje en een puzzeltocht!

Verkoop griezel-items
Wegens gebrek aan opslagruimte is het museum genoodzaakt de meeste voorwerpen en opstellingen van de tentoonstelling ENG weg te doen. Alle decorstukken worden dan ook verkocht aan liefhebbers. Voor de expositie heeft de Technisch/creatieve Dienst van het museum veel werk verzet en ook zijn allerlei griezel-objecten in binnen- en buitenland ingekocht. Als iemand nu voor weinig geld een privé-spookhuis wil inrichten of een toneelclub een griezelige uitvoering krijgt, is dit het moment om toe te slaan. Alle objecten die het museum heeft gemaakt of gekocht gaan voor aantrekkelijke prijzen weg. Uiteraard worden bruiklenen niet verkocht. Maar als u een erker zoekt, of een skelet, of een guillotine, of een kerkhof, of een heksenbos, of een Mummy, een beeld van Dracula of Frankenstein, een collectie trollen, dan kunt u bij het Museum van de Twintigste Eeuw terecht. Op de site van het museum, www.museumhoorn.nl staan foto’s en prijzen van de verschillende objecten en opstellingen. Met de opbrengst van de ‘griezelige verkoop’ kan het museum weer investeren in nieuwe exposities.

De directie van het Museum van de Twintigste Eeuw acht de expositie geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar mits zij onder begeleiding de donkere en enge zalen betreden.
De tentoonstelling “ENG !, griezelen in het museum” is nog t/m 4 maart 2007 te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn. Het museum is voorzien van een lift, een MuseumCafé en een MuseumShop.

De openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 4,- en voor kinderen van 4 tot 16 jaar € 2,-. Met de MuseumKaart heeft men gratis entree. Voor informatie kunt u bellen met 0229-214001 of kijken op www.museumhoorn.nl