Motorrijder gewond bij aanrijding

ingevoerd op 18-2-2007

Op de kruising Provincialeweg en Lepelaar heeft zaterdag rond 18.00 uur een aanrijding plaats gevonden. Een 39-jarige motorrijder uit Grootebroek reed door rood licht toen een 32-jarige automobiliste uit Oosterleek juist optrok omdat zij groen licht had gekregen. De motorrijder kwam met de voorkant van zijn motor tegen de linkerachterzijde van de auto, werd vervolgens gelanceerd en viel op het wegdek. Hij is met verwondingen aan zijn been in het ziekenhuis opgenomen. Zijn onderbeen zal worden geamputeerd.

Reacties
Reactie: (redactie Hoorngids)
22-2-2007, 00:10
De redactie van Hoorngids wil niet te snel ingrijpen bij discussies op deze site, maar gezien het niveau van veel reacties op dit bericht hebben we besloten geen verdere reacties meer te laten plaatsen bij dit bericht.
Wij betreuren dit ingrijpen, maar moesten nu wel optreden.

Reactie: (Viktor)
21-2-2007, 22:08
Onno,
Verongelukken wel een hoop mensen bij jou in de buurt.
Denk dat je maar beter wat minder de straat op moet gaan als je een dierbare bij je hebt .
Of kan je met je naasten ook niet echt medelij hebben zoals met andere mensen die verongelukken.
Trouwens heerlijk voor je dat jij mensen in dienst mag nemen,je zal er ook wel op kikken als je ze nog mag ontslaan ook.
Zou graag eens een solicitatie gesprek met jou willen voeren.
Onno na mijn idee ben je de grote verliezer van deze hele discussie.
Ik hoop dat ik niet teveel schrijffouten heb gemaakt,want ik ben ook maar een simpele stratenmaker.
En alle andere die reageren (afreageren) op Anouk hebben zeker niet de eerste berichten van Onno gelezen want ik vind zijn reactie toch wel de lulligste van allemaal.
Nee Jenni op jou reageer ik niet eens, want als er eentje de hele dag met een Hema worst ligt te spelen ben jij het wel denk ik.



Reactie: (Onno)
21-2-2007, 21:51
@Anouk, er zijn veel dingen waar ik jou momenteel over zou kunnen aanvallen...laat ik beginnen met je opmerking over jouw manier van schrijven, als ik een sollicitatiebrief zou krijgen, die geschreven is zoals jij zegt deze te schrijven, zou ik je nooit in dienst nemen (je leest het goed, ik neem mensen in dienst), misschien een baantje voor je bij de Aldi ofzo maar zeker niet in de functies die ik ter beschikking heb...

Ten tweede heb ik hier nooit beweerd dat ALLE motorrijders verkeersterroristen zijn, alleen diegene die zich niet aan de regels van het spelletje wensen te houden (geldt dus net zo goed voor automobilisten, fietsers, bromfietsers en andere weggebruikers). We hebben met z’n alle regels afgesproken..leef die dan ook na..Mijn neefje heb ik zien verongelukken terwijl hij op zijn fiets voor mij uit naar de winkel ging...geloof mij, dat wil je niet meemaken...


Beter zou het zijn voor jou om gewoon eens je grote slabek te houden, en je tijd nuttiger gaan besteden dan de hele dag achter die pc van je te gaan zitten MSN-en, zodat je tijd overhoudt om iets nuttigs te gaan doen, Nederlands leren lezen, schrijven en begrijpen ofzo

Verder hoor ik hier niemand over de automobiliste, die zal zich pas rot geschrokken zijn..denk je veilig door groen te rijden, klapt er in een keer een motor op je linkerachterkant, wat betekend dat zij dus al geruime tijd groen had...need i say more over wie er niet oplette??


Reactie: (Huesje.)
21-2-2007, 20:50
Als het politiebericht juist is, citaat: "Een 39-jarige motorrijder uit Grootebroek reed door rood licht toen een 32-jarige automobiliste uit Oosterleek juist optrok omdat zij groen licht had gekregen." dan kan men niet anders concluderen dat er een ernstige fout is gemaakt door de betreffende motorrijder. Diep tragisch dat hij daardoor een been moet missen maar het had voor de overige verkeersdeelnemers óók ernstige gevolgen kunnen hebben. Overigens moeten motorrijders extra goed uitkijken.

"Motorrijders: twee keer zo kwetsbaar
Het aantal motoren in Nederland is de laatste decennia sterk gestegen, tot bijna 500.000 nu.
Motorrijders in het verkeer zijn kwetsbaar; in 2002 zijn er 93 doden geregistreerd en 820 ziekenhuisgewonden. De kwetsbaarheid speelt op twee fronten:

Een motor is een evenwichtsvoertuig. Hierdoor is een ongeval met een motor al gauw een ernstig ongeval: rijder en eventuele passagier komen meestal ten val. Door gebrek aan bescherming in/aan het voertuig zijn de verwondingen relatief ernstig. Daarnaast spelen slechte waarneembaarheid en soms de hoge snelheid van motorrijders een rol."

Bron: http://www.swov.nl/nl/research/kennisbank/inhoud/20_vervoerwijze/2_snel/motor.htm

Dat hier voor de naasten heftige emoties een grote rol spelen is begrijpelijk, maar het is ook te begrijpen dat als mensen dit bericht lezen (inclusief mijzelf) ze hoofdschuddend bedenken: "had dan wat beter opgelet." (op z’n zachts gezegd). En daar is niks aan af te dingen.

Gelukkig ken ik in mijn naaste omgeving geen verkeersslachtoffers maar mocht er iemand wat overkomen in het verkeer door onoplettendheid van een medeweggebruiker dan is mijn begrip voor lange tijd ver te zoeken...

Reactie: (Marion)
21-2-2007, 18:55
Anouk, als wij maar weten hoe het zit..........
en Viktor, jammer maar Anouk heeft al een liefje..hihi.
We gaan nu bij onze grote vriend,,,waar het allemaal om draait....op bezoek!

Reactie: (victor)
21-2-2007, 17:47
Anouk ik denk dat ik verliefd ben
hahaha

Reactie: (Jenni)
21-2-2007, 14:11
En wat voor oordeel heeft Onno nou helemaal geveld.. dat die jongen beter moest uitkijken? Moet je kijken wat jij allemaal gezegd hebt inmiddels.....


Reactie: (Jenni)
21-2-2007, 14:05
Anouk, ik citeer even een stukje wat jij hebt gezegd:

"en nee kan merken dat je geen kinderen hebt, dan was je mischien bij de tijd geweest en had je gezien hoe het taalgebruik op msn was van je kinderen!dan had je mijn taalgebruik ook begrepen. Maar ja die ben je verloren door je eigen onoplettendheid of te moe was om mee naar school te fietsen! of dat je het zoals veel ouders te druk had met je zogenaamde carriere! "

Dit zijn dingen.. die gaan echt de perken volledig te buiten. Wat Onno heeft gezegd valt volledig in het niet ter vergelijking met wat jij hier uitkraamt. Hoe durf je, dát te zeggen tegen iemand die een kind is verloren.. ik heb zelf ook kinderen en kan werkelijk níet geloven dat iemand zúlke uitspraken durft te doen.. Je zou je moeten schamen!

Reactie: (anouk)
21-2-2007, 12:04
Kijk dat is nou ook wat ik BEDOEL, ik ken hem niet en onze beste onno kent onze vriend ook niet, maar veilt wel zijn oordeel. Heb het zo geformuleerd omdat hij pcies het het zelfde doet bij anderen.Hij weet niks over Richart! mischien moetten jullie de rest ook ffies doorlezen.
Ik heb een scherpe tong en laat niet zo over mijn vrienden spreken, omdat zijn kind niet meer leeft door een verkeers onggeval ,scheert ie alles over één kam en is iedere motor rijder een verkeersterrorist die niet goed uitkijkt!
Ben hier klaar mee, heb mijn zegje gedaan
Met ries is het al weer stukken beter en kan over een tijdje gewoon weer aan het werk, die vrouw uit de auto daar is ook alles goed mee. dat is voor mij het belangrijkste
Het gaat mij hier er om dat onno en volgens mijn wel meer veel te snel oordelen omdat ze denken het beter te weten.

Reactie: (Pieter)
21-2-2007, 11:17
Geen idee wat voor baantje die Anouk heeft. Zal wel niet veel soeps zijn, gelet op het ongenuanceerde gebral. Misschien kan ze beter thuisblijven om wat aan emotiebeteugeling of zoiets te gaan doen. Hopelijk komt het dan wel goed.

Reactie: (Anita )
21-2-2007, 11:07
Anouk, zo te lezen ken jij Onno van haver tot gort, wat jij allemaal zegt liegt er niet om! Wil je eerst even naar jezélf kijken voor je wat over een ander zegt????

Wat jij schrijft over Onno, of je het nou eens bent met wat hij schrijft of niet, is tientallen malen erger dat wat hij schrijft! Hoe kan iemand zó reageren en dan tegelijk zeggen dat ze een hekel heeft aan mensen die hun oordeel klaar hebben... wat een IQ... wat een ongelofelijk stom mokkel....

Reactie: (anouk)
20-2-2007, 23:30
Onno wat ben je een ongelovelijke LUL!!!
1) ik schrijf in mijn eigen taal gebruik, T maakt me ook geen ruk uit hoe je er over denkt, Ben echt pissed off. als ik een sollicitatie schrijf of een brief voor mijn werkgever moet schrijven zal ik er wel op letten, maar niet voor een loser zoals jij!!
En jij als zogenaamde motorrijder moet toch ook wel weten ,dat er binnen het motor wereldje ook bepaalde groepen zijn(je zal wel op een een of andere kutjapper rijden) toch? verdiep je ff, doe ffies wat navraag, kijk in zijn verleden, en wat ie gedaan heb!! en als je dan er achter komt wat ik weet! DAN HOUDT JE JE BEK WEL!!Zo niet(hoop dat ik die ervaring met je mag delen maar dan als toeschouwer) dan wordt het wel bij je er in geramt!
Asshole!!
Probeer een baan te zoeken, je staat op ieder forum en op iedere tijd! wij moeten voor jou betalen omdat jij de hele dag met je luie reed op de stoel zit! en nee kan merken dat je geen kinderen hebt, dan was je mischien bij de tijd geweest en had je gezien hoe het taalgebruik op msn was van je kinderen!dan had je mijn taalgebruik ook begrepen. Maar ja die ben je verloren door je eigen onoplettendheid of te moe was om mee naar school te fietsen! of dat je het zoals veel ouders te druk had met je zogenaamde carriere! en kijk door jou toedoen,omdat je zo druk was met je zelf en je nu zwelgt van zelfmedelij omdat je je je ongeboren of geboren kind(kijk ben nog redelijk) verloren heb door je eigen te kort komen aan je kind, zit jij nou in de ww , wao, hoop eigelijk bij de soos(want dan ben je echt een koos werkeloos)zoals velen zielig te wezen en te oordelen over anderen omdat je voor de rest geen fuck te doen heb!Ik weet niks van je Maar veil toch mijn oordeel over je!koekie van eigen deeg noemen ze dat!

ik houdt niet van mensen die hun oordeel klaar hebben terwijl ze niks weten!Get a life, get a job, get over it. en ga hier geen anderen mensen zitten kwetsen en veroordelen.
En onno, adviesje, verdiep je ff in de achtergronden van anderen!


Reactie: (Victor)
20-2-2007, 16:55
Kan ik niet echt mee zitten Onno

Reactie: (Marion)
20-2-2007, 12:37
Beste Onno,
Mij gaat het erom dat je niet alles zwart op wit moeten wat er in de krant geschreven staat. Dat moet jij toch weten, bij elk artikel komt de naam Onno naar voren. ik heb tien jaar geleden ook mijn 1e partner verloren, afschuwelijk maar dat wil niet zeggen dat ik daar negatiever door ben geworden, wel sterker. Je weet als geen ander hoe erg die pijn wel is, toch Onno.
IK VINDT DAT IEDER ZIJN MENING MAG HEBBEN, MAAR KWETSENDE UITSPRAKEN ZIJN HIER NIET OP ZN PLAATS.

Reactie: (Jenni)
20-2-2007, 09:49
Als b.v. in de Telegraaf staat dat iemand zijn onderbeen is kwijtgeraakt doordat hij door rood reed, reageert iedereen hetzelfde. "Eigen schuld". Als het een persoon is die je kent, wordt het een ander verhaal en kijk je er anders tegenaan. Maar je kunt dan niet verwachten dat mensen die deze persoon niet kennen bij zichzelf denken "ach, het zal het rode licht wel niet zien hebben"...

Ik vind het sneu voor de persoon in kwestie, want zo’n lot gun je niemand. Maar ik ben "blij" dat hij zichzelf heeft verwond, en niet een ander heeft meegenomen. Wat ook de reden is voor het feit dat hij door het rode licht is gereden.

Als motorrijder ben je extra kwetsbaar, en moet je dus dubbel zo goed uitkijken. Je moet ogen in je rug hebben en het liefst ook aan de zijkant. Eigenlijk kan je je het niet veroorloven om een rood licht te missen, of het nou per ongeluk is of expres. Als je dat soort zaken over het hoofd ziet, moet je niet op een motor stappen. Zo’n fout kan je met je leven bekopen....

Reactie: (Onno)
20-2-2007, 06:43
A. let ik altijd goed op in het verkeer omdat er nu eenmaal mensen zijn die regels aan hun laars lappen.

B. is mijn taalgebruik misschien niet helemaal zoals het hoort maar wordt extra fel als mensen door rood rijden omdat het mij een kind heeft gekost!! Net als het rijden onder invloed, dat heeft mij ook een naaste gekost en ben ik ook zeer fel op..en jah dan heb ik het gewoon over verkeersterroristen, mensen (ook die een normale, lieve, huisvader zijn) veranderen nu eenmaal als zij achter het stuur kruipen, en vergeten de regels van het spelletje weleens.

C. Zou ik tegen Anouk willen zeggen, let alsjeblieft goed op tijdens de lessen schrijven en taal want wat jij schrijft en vooral hoe, doen mij de nekharen rijzen.

Reactie: (anouk)
19-2-2007, 21:54
die man is een beetje klikgeil op sites als dit, Zielig hoor,maar wat marjon zegt ,HET is idd een goeie vriend van ons! zoiets gun je NIEMAND ennuh onno lees eerst de berichten ffies door, pijl ff bij anderen wat er gebeurt zou kunnen zijn, en ga dan je verhaaltje met harde fijten schrijven op inet. als je die nie heb beste Onno(zel) Schrijf ze dan ook niet!

Reactie: (Victor)
19-2-2007, 21:08
Zo is dat Onno ik hoop dat jij dan altijd en overal goed oplet.
En mocht je ooit een keer net niet alles goed in de gaten hebben ,dan kan ik er niet mee zitten dat jou domme kop van je romp af ligt.

Reactie: (Marion)
19-2-2007, 21:01
Elk mens die aan het verkeer deelneemt loopt risico om bij een ongeval betrokken te raken.
Natuurlijk mag jij je mening geven maar om meteen te gooien met woorden als EIKEL en VERKEERSTERRORIST vindt ik wel erg laag. Getuigt wel van je hoe dom je bent. Wat als het een naaste van jou was???

Reactie: (Onno)
19-2-2007, 20:39
Reacties zijn er om tegenreacties uit te lokken, als je zegt dat meneer de stoplichten niet gezien zou kunnen hebben is ie heel dom bezig geweest.

Ten eerste weet je als motorrijder dat je minstens voor 3 mensen tegelijk moet kijken, de persoon voor je, de persoon achter je en voor jezelf, als je dan te druk bent met andere dingen dan opletten in het verkeer moet je niet op een motor stappen..
Lullig voor hem dat ie nu een been moet missen maar kan er geen medelij mee hebben..

misselijke reactie of niet, dit is MIJN mening

Reactie: (Victor)
19-2-2007, 20:30
Ben gelukkig niet de enige die misselijk wordt van onderstaande reactie’s.
Beterschap Marion met jullie vriend.

Reactie: (Marion)
19-2-2007, 19:45
leuk zo’n reactie, het zal maar een vriend van je zijn. Deze serieuze jongen heeft waarschijnlijk echt niet door gehad dat het licht op rood stond. Laten we wel wezen, dit gun je niemand. Ik kan het weten, mijn man heeft ook een beenprothese en elke dag is het weer een nachtmerrie. laat dus voortaan je idiote reactie achterwege. Toevalig is deze man ook een vriend van ons. Ik kan je wel zeggen, hij gaat een hele moeilijke tijd tegemoet.

Reactie: (Onno)
18-2-2007, 22:18
En weer een verkeersterrorist die meent dat verkeerslichten die op rood staan niet voor hem gelden. Nu zal ie moeten leren leven met een been en dat zal hem waarschijnlijk zijn baan ook wel kosten, gedeeltelijk afgekeurd en dus op onze kosten alles weer opnieuw moeten leren...wat een eikel. Ik motor zelf ook maar weet dat je het ten alle tijde aflegd als je op een auto knalt. Sterkte gewenst aan de automobilste.

Reactie: (Jenni)
18-2-2007, 20:27
Het spijt me zeer, maar die verkeerslichten staan er niet voor niets...