Steeds meer 650-vlaggen...

ingevoerd op 20-2-2007

Hoorn bekent kleur: aan steeds meer gebouwen en op steeds meer plaatsen zie je de kleurige jubileumvlag. De gewone vlag is er in een tweetal afmetingen en voor heel grote gebouwen is er nu ook een grote vlag van 2 bij 3 meter.
 
Begin maart zullen bij een aantal invalswegen van Hoorn grote banieren van 300 bij 80 cm geplaatst worden en op een aantal andere plaatsen zoals de Westerdijk en aan de haven komen grote vlaggenmasten te staan. Van welke kant je Hoorn ook binnenkomt: het is duidelijk dat hier dit jaar feest gevierd wordt. 

Ook winkeliers en bedrijven doen mee. Zo komen op het Kleine Noord en de Gedempte Turfhaven bijvoorbeeld grote jubileumvlaggen te hangen met Oudhollandse portretten van de ondernemers. En er zijn speciale schuine vlaggen waarop naast de inmiddels overbekende eenhoorn ook het logo van het betreffende bedrijf is aangebracht.

Op donderdag 22 februari a.s. om 10.00 uur is een aantal vlaggen te zien bij Foto Osinga op het Grote Noord. Aan de gevel prijkt dan de jubileumportretvlag, als voorbeeld van de vlaggen zoals die op het Kleine Noord boven de straat komen te hangen. Die vlag is in kleiner formaat ook door particulieren te bestellen, zodat je aan je eigen woonhuis als variant op de gewone jublieumvlag een vlag met je eigen portret in Oudhollandse kledij kunt hangen. Deze vlaggen zijn te bestellen via Foto Osinga op het Grote Noord: daar kunt u ook de foto laten maken. Ook de schuine jubileumvlag met logo die speciaal voor winkels en bedrijven gemaakt is, wordt op 22 februari bij Osinga gepresenteerd.

Via een speciaal bestelformulier zal deze vlag in twee formaten te bestellen zijn via BudgetBanners in Zwaag. De grote banieren van 300 bij 80 cm zijn ook bij uitstek geschikt om bij bedrijven en instellingen opgehangen te worden. Er zijn heel veel bedrijven die wel een geschikte vlaggenmast voor banieren hebben staan maar waar niets aanhangt. Reden voor de Stichting Hoorn 650 om een dringende oproep te doen om ook in dat opzicht de stad kleur te geven. Het Comité Stadsaankleding vraagt de ondernemers van alle winkelcentra in Hoorn, Blokker en Zwaag om ook daar massaal de vlag uit te steken.
En wilt u uw straat versieren? Ook dat kan door een kleurig lint van kleine vlaggetjes: binnenkort zal de Koepoortsweg daarmee getooid zijn.

De gewone vlaggen die gemaakt en verkrijgbaar zijn bij Indrukmakers Geldelozeweg 33 zijn ook verkrijgbaar bij diverse adressen in Hoorn zoals Gemeentehuis Nieuwe Steen 1, Netwerk Achterstraat 2, VVV, Hema, DA drogisten van Verberne en zaterdags op de markt. Voor informatie over de overige producten kunt u bellen Freek Groenendijk van het Comité Stadsaankleding op 0651398535.

Reacties
Reactie: (nootrevgalv)
2-3-2007, 23:11
Ja natuurlijk doet Hoorn 650 een "dringende oproep" onze stad kleur te geven. Aldoende kloppen zij de burger nog meer geld uit de zak. Is het niet voor een feestelijke vlag aan de gevel, dan wel voor een reuzeleuk t-shirt met opdruk of een uniek (sic) concert van Jan Smit! En het kost de inwoners van Hoorn alleen maar geld!? Waar oh waar zijn die tonnen subsidie van de gemeente gebleven?